Bogdan debitovao, Crnogorac kao sat! Kingsi loši, šampion odmah deli packe po gradu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.12.2020.
09:39
Izvor: Sportske.net

Predsezona počela noćas, odigrano pet mečeva...

AP Photo/Kyusung Gong
AP Photo/Kyusung Gong

Povezane vesti

Pred seuona je počela noćas, najzanimljivi meč za naše ljubitelje NBA bio je debi Bogdana Bogdanovića za Atlantu. Srbin je počeo u petorci, "novi Houksi" su poraženi od Orlanda. Bogdan je "zarđao", ubacio je samo tri šuta, imao 4 skoka i 2 asistencije, završio sa devet poena. Ni Galinarija nije išao posebno šut, Italijan je ubacio 14 poena sa klupe. Kod Medžika, zna se, dabl-dabl Nika Vučevića. Crnogorac je uz 18 poena, imao 11 skokova, ostao je na Floridi, neće menjati dobre navike.

Sakramento je ubedljivo poražen od Portlanda, Bjelica je bio na poziciji centra, nije da mu je baš prijalo, svega dva poena, imao je sedam skokova, odigrao dvadesetak minuta, promašio tri trojke. Kingsi su primili 62 poena u prvom poluvremenu, a nisu značajno podigli odbranu ni u nastavku. Lilard i Derik Džons Džunior su dali po 15 koševa za Blejzerse, Melo Entoni odoleva godinama, bio je najefikasniji sa 21 poenom.

U gradskom derbiju šampion je dobio Kliperse u slabom meču, ukupno su timovi dali 168 poena. Leonard je ubacio tri, za nešto manje od 15 minuta, Džordž raspooženiji, 10, Lejkersi bez trija Lebron-Dejvis-Mark Gasol, novajlija Harel protiv bivšeg kluba, 13 poena, Kajl Kuzma je ubacio 18, još jedan debitant za Lejkerse, odlični Nemac Denis Šreder je brojao do 10.

Hjuston je bio bez Hardena, ali sa Volom kome se igra košarka nakon jednogodišnje pauze. Doskorašnja zvezda Vašingtona je u ubedljivom trijumgu protiv Čikaga uz 13 poena, imao 9 asistencija i pet skokova, a oporavljeni Kazins dao 14 poena za isto toliko minuta. Ako "Bugi" ostane zdrav, biće veliko pojačanje za Roketse.

Njujork je dobio Detroit, Pejton i Noel po 10 poena, Pistonsi su dali svega 84, Rouz 10, Grifin 9, niko iz startne petorke nije bio dvocifren.

Atlanta - Orlando 112:116
Detroit - Njujork 84:90
Čikago - Hjuston 104:125
LA Lejkersi - LA Klipersi 87:81
Portland - Sakramento 127:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke