Bruka oko Jokića, koji je kriterijum?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 16.09.2020.
22:00
Izvor: Sportske.net

Srbin se nije našao u najboljem timu NBA lige.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Denver Nagetsi su sinoć predvođeni Nikolom Jokićem izbacili jednog od glavnih favorita za osvajanje prstena u polufinalu zapadne konferencije.

Sastav iz Kolorada srušio je LA Kliperse iako su gubili sa 1:3 u seriji, vezali su tri trijuma i izborili finale sa LA Lejkersima.

Jokić je sa istorijskim brojkama predvodio Denver do velikog podviga, još jednom je dokazao da je jedan od najboljih igrača na svetu.

Iako ga mnogi nazivaju najboljim plejmejkerom među centrima, što svakako jeste, Srbin je dokazao i da je jedan od najboljih plejmejkera najjače lige sveta, njegova kreativnost u napadu pravila je veliku razliku u susretu sa sastavom iz Los Anđelesa.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se nađe u najboljoj petorci NBA lige.

Upravo su obelodanjene najbolje petorke, dobra vest je da Evropa ima dva predstavnika, tu su Janis Adetokumbo i Luka Dončić, veliki uspeh za slovenačkog reprezentativca u njegovoj drugoj sezoni u ligi.

Na poziciji centra je umesto "Džokera" prednost dobio Entoni Dejvis.

Za ove nagrade se gleda samo regularni deo sezone, utisak je ipak da to nije baš najpravednije.

Ali i pored toga, Srbin je beležio 19,9 poean, 9,7 skokova i sedam asistencija po nastupu, a imao ih je 73 u regularnom delu sezone.

U plej-ofu je igru podigao na viši nivo, 25,4 poena, 10,8 skokova i šest asistencija po susretu, u proseku provodi 37,6 minuta na parketu u doigravanju.

U prvom timu su i LeBron Džejms i Džejms Harden.

Utešna nagrada za Srbina je to što se našao u drugom timu NBA lige, zajedno sa Krisom Polom, Dejmijanom Lilardom, Kavajem Lenardom i Paskalom Siakamom, ali je opšti utisak da Nikola pripada prvom pomenutom društvu.

Admiral


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Thursday, 17.09.2020
07:54

Opsti utisak je da Ameri boluju od kompleksa zvani Joker (u oba slucaja)

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 17.09.2020
00:51

Harden je ovde visa,nikako u prvoj petorci,bar ne ovu sezonu.

avatar
jv
Thursday, 17.09.2020
00:21

Nagrade nisu bitne, sada će na Dejvisa, videćemo ko je bolji.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 16.09.2020
22:20

Pa realno je da nije ni ispred Dejvisa ni ispred Janisa. Ja bih voleo da je Jokic MVP, ali jednostavno nije. Narocito to nije bio u regularnom delu sezone...

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 17.09.2020
09:36

Objektivno nije igrao bolje od njih dvojice u regularnom delu... Objektivno je da ni Janis i Dejvis nisu petice, nego realno popularniji igraci od Jokica, pa onda aj... Ona prica "da, ali on moze da igra i to..." ne pije vodu jer npr Lebron moze da igra sve, od pleja do centra, sto ne znaci da je idealan tim petorica njemu slicnih.. Kosarka se mnogo promenila, sa sutevima u trecoj sekundi napada i pozicija centra se menja, sve vise je naglasak na skokovima i asistencijama, u cemu se Jokic snalazi najbolje na svetu. On je prototip onoga kako ce centar izgledati u buducnosti. Da li je trrbao da bude u ovoj petorci? Nije, po kriterijumima koji se generalno primenjuju u tom izboru. Da li je je u plej ofu dokazao nesto sto Janis nije? Svakako. I meni je to dovoljno...