Derbi, poluvreme - Zvezda opet vodi, Pavlović opet nervozan...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.04.2015.
21:49
Izvor: Sportske.net

Za razliku od sinoćnjeg meča, Partiza večeras ravnopravan rival Zvezdi u ''Pioniru''. Čak i bolji u većem delu prvog poluvremena. Ali, usledio je pad u njihovoj igri...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Posle prvih 20 minuta igre u večerašnjem, četvrtom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda Telekom vodi protiv Partizana sa 38-36.

Košarkaši Partizana večeras su znatno bolje ušli u meč protiv Crvene zvezde Telekom. Poveli su već na startu sa 4-0, Zvezda je nešto kasnije stigla na 6-5, ali poenima Murića i Milosavljevića, crno-beli su poveli sa sedam poena razlike (12-5).

Međutim, Partizanov veliki problem i večeras je to što je Saša Pavlović ponovo nervozan, vrlo brzo je napravio dva prekršaja, zatim vezao i nekoliko promašaja i veliko je pitanje da li će u nastavku uspeti da se koncentriše i pokaže bar deo svijih kvaliteta. Sinoć mu to nije uspelo.

Ipak, crno-beli su uvećavali razliku i na ulasku u finiš prve deonice, poenima Murića, pa trojkom Tepića, stigli su do deset poena razlike - 21:11.

Međutim, tu prednost je Vujoševićev tim brzo prokockao, Čarls Dženkins je vezao dve trojke i Zvezda je brzo uhvatila priključak.

Na kraju prve deonice, Partizan je vodio sa 24-22, a u drugoj je uglavnom uspevao da održi minimalno vođstvo.

Crno-beli su bili znatno bolji u skoku (19:8 na poluvreenu), ali to nisu uspeli da materijalizuju, sve veća konfuzija u njihovim napadima, procenat šuta je postajao sve slabiji, i dogodilo se ono što se moglo i očekivati - na minut i po do kraja poluvremena, Nikola Kalinić je poslao ''projektil'' za vođstvo Zvezde od 33-32.

Usledio je tajm-aut Partizana, ali bez efekta, Zvezda u poslednjem minutu prvog poluvremena dolazi i do vođstva od 38-34, posle trojke Stefana Jovića.

Do kraja prvog poluvremena, Murić je pogodio za Partizan i smanjio na 38-36.

Utisak je, kako se meč razvija, Partizan se sve teže nosi sa Zvezdom...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke