Đorđevićeve muke - Mačvan i dalje neizvestan za Rio

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.07.2016.
20:41
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević u Riju neće moći da računa na nedovoljno oporavljenog Nemanju Bjelicu, a neizvesnost vlada i po pitanju nastupa Milana Mačvana.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sedam dana ostalo je do polaska najboljih srpskih košarkaša za Južnu Ameriku gde će obaviti poslednje pripreme i odigrati poslednje kontrolne utakmice pred početak Olimpijskih igara.

Početak priprema za Olimpijski kvalifikacioni turnir bio je obeležen neočekivanim otkazima Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, a potom su usledile povrede Nemanje Bjelice i Milana Mačvana.

Na dvojicu pomenutih centara selektor Aleksandar Đorđević ne računa zbog načina na koji su otkazali reprezentaciji, dok je u nedelju saopšteno da Nemanja Bjelica nije spreman i da neće igrati u Rio de Žaneiru.

Strateg "Orlova" saopštiće konačan spisak putnika za Olimpijske igre pred polazak u Argentinu, a još uvek nije poznato da li će barem Milan Mačvan oporaviti na vreme.

Krilni centar Armani Milana polomio je prst na nozi drugog dana priprema dok je boravio u svom stanu a lekari mu još uvek nisu dali dozvolu da počne sa punim treninzima.

U završnici Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu Milan Mačvan je počeo da radi individualno ali su u pitanju bili lakši šuterski treninzi.

Kada se uzme u obzir podatak da je Rade Zagorac napustio pripreme reprezentacije nakon OKT u Beogradu, jasno je da selektor Đorđević trenutno na raspolaganju ima 13 spremnih igrača na koje može da računa.

Srbija je na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu nastupila u sledećem sastavu:

plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović i Stefan Marković;

bekovi: Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović;

krila: Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić;

krilni centri: Stefan Birčević;

centri: Miroslav Raduljica, Vladimir Štimac, Nikola Jokić;

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nekros77
Tuesday, 19.07.2016
11:32

SAD zlato, SRBIJI SREBRO, SpanijI bronza, to ce biti poredak na postolju!

avatar
Tuesday, 19.07.2016
08:26

I to se povredio tako sto se igrao sa detetom. Oj, zivote, pokvareni dzojstiku Hahaha

avatar
kizito
Monday, 18.07.2016
22:06

Kad bi pozvao Bobija slucajno garantujem da bi izgubili u grupi i od Francuske i od Australije.Ekipa bi se skroz raspala.To i Sale zna i sigurno ga nece pozvati.Ako se Macvan ne oporavi morace da pozove neku cetvorku ili mozda peticu,koja nije na godisnjem odmoru i koja je u trenaznom procesu.Stvarno ne znam ko bi to mogao da bude.On je selektor pa neka se snalazi.

avatar
Tuesday, 19.07.2016
08:27
avatar
Bageri
Monday, 18.07.2016
21:35

Zaboravili ste na Gudurica u spisku igraca. A dosadni ste vise sa Bobijem. Nijedan od prethodnih nasih selektora ne bi dozvolio da se prikljuci 20 dana od pocetka priprema takodje. Setimo se samo Radmanovica.

avatar
neodoljiv
Monday, 18.07.2016
21:15

Bojim se da necemo uzeti medalju. Mislim svaka cast Stimcu ali igracki kvalitetu nisu za reprezentaciju

avatar
Markо Đorđević
Monday, 18.07.2016
21:05

Ako Macvan ne ide a Sale ne pozove Bobija i pored toga, onda je stvarno nenormalan. Jokic moze da se spusti na cetvorku gde bi bio jos dominantniji, a da rezervnu cetvorku krpe Bircevic i Kalinic.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Monday, 18.07.2016
22:18

Šta ti nije jasno ne razumem? Čovek (Bobi) na sav glas pričao kako hoće da igra, Sale hteo da gradi igru oko njega, rešio problem sa osiguranjem (Bobi je očekivao veliki ugovor sa Sparsima, Detroit je naknadno došao) i onda 12 sati pred okupljanje Bobi otkaže i baci u vodu što je pričao. Najgore od svega je što je on tih 15 dana proveo u Srbiji, od druge prijateljske sa Francuskom do kraja OKT-a i da pritom niti jednom nije svratio do Arene da odgleda utakmicu, podrži momke malo, pokaže da mu je stalo. Umesto toga on posećuje zvezdin kamp na Zlatiboru i vodi Parkera po splavovima. Jel to u redu? Mačvan i Bjelica su i povređeni po ceo dan provodili sa repe, Bobi za 15 dana ne može niti jedanput da svrati, a u Srbiji je? Nemoj da mi pričaš 21 milion i priče, njemu je SAS još pre početka OKT-a ponudio novi ugovor, Detroit se pojavio sedmog jula, nakon čega se Miško sve dogovorio sa njima i na Bobiju je bilo samo da ode tamo i stavi potpis. Inače pola Italijanske ekipe je igralo bez ugovora, Satoranski i Veseli takođe, a i Raduljica.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 19.07.2016
10:47

Kakve to veze imaju Veseli i Raduljica sa NBA ligom kad je jedan igrao za Panatu, drugi za Fener ? Mozes da kazes da bi ih mozda neko trazio. To mozes da kazes za svakog igraca u evropi.

avatar
chaki
Tuesday, 19.07.2016
10:43

Razumem da si grobar u redu je smiri se...

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Tuesday, 19.07.2016
00:37

Ne lupaj, Satoranski je dobio ugovor za vreme turnira, Bobi je dobio ponudu San Antonia još pre početka turnira, dok je dobio ponudu Detroita 7-og Jula. Šta Raduljica i Veseli nemaju veze sa NBA??? Pa nisu imali ugovore, a igrali su OKT turnir i rizikovali povrede i potencijalni NBA ugovor. Kontam da voliš Bobija ali nije sramota biti realan, neće se Bobi naljutiti na tebe.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 18.07.2016
23:16

Sta tebi nije jasno, Bobi je medju 5 najboljih centara Evrope. Ako moze Gober da ne igra kvalifikacije pa da upadne umesto MVP-a turske lige, moze i Marjanovic. Reprezentacija nije igracka Sase Djordjevica da on radi sta hoce i da tera inate. Nije resio nista 12 sati pred okupljanje, ne lupaj. On je ugovor sa Detroitom potpisao tek nekoliko sati kasnije. Pricam ti 21 milion i te price jer mu je San Antonio ponudio samo 2 miliona za godinu dana. Svako normalan bi odabrao da ostane u Americi, uzme pare kojima ce obezbediti svoje praunuke pre nego da igra turnir za koji smo znali da cemo da osvojima. Veseli i Raduljica nemaju veze sa NBA ligom, Satoranski je vec dobio ugovor od Vasingtona pre ovog turnira.

avatar
Mihajlo Cilerdzic
Monday, 18.07.2016
20:56

to je ono kad ne pozoveš bobija

avatar
djan_franko
Monday, 18.07.2016
20:49

Morace djordjevic da izmisli krilnog centra..

avatar
Tuesday, 19.07.2016
08:32

Ili centra jer ce Jokic mozda preci na cetvorku...

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 18.07.2016
20:45

Da je tu Bobi on bi igrao na 5 a Jokic bi mogao na 4. Ovako , imacemo igru dok je tu tandem Jokic i Raduljica a kada oni izadju bice haos. Nadam se samo da ce Nedovic , Bogdan i Simonovic biti iznad svog nivoa jer ce nam biti prekopotrebni njihovi poeni , u Tea ne sumnjam.

avatar
Markocc
Monday, 18.07.2016
22:18

Simonovic iznad svog nivoa? To bi vjerovatno znacilo da daje dva poena po utakmici, jer inace daje 0,2 kosa... Ok, salu na stranu, svaka cast Simonovicu, borben je, al ako nam igra treba zavisiti od njega, onda mrka kapa. Sto se tice Macvana, ne bi bio problem njegov izostanak da je tu Bjelica, ali ovako nam sad i Macvan puno znaci. Kako je krenulo, ja ne znam ko ce kod nas izuzev Jokica i donekle Kalinica kupiti skokove.

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 19.07.2016
11:28

Bogdanovic je imao 6-7 skokova po utakmici sad na OKT-u , ali naravno tamo se to ne ocekuje od njega. Simketa sam pomenuo zato sto je resio mnogo utakmica ove sezone i pored jake odbrane vidi se da je napredovao sa ulazima , sad ako ga sreca posluzi moze i tamo da resi neku utakmicu ne bi me cudilo.

avatar
Spartacus
Tuesday, 19.07.2016
10:41

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=LRU&seasoncode=E2015#!currentstatsnnKako 0.2 poena po utakmici, pogledaj malo njegovu statistiku u Evroligi pa onda pričaj nešto. To što je Sale protiv Litvanije forsirao Bogdanovića i njegov šut za 3 poena, koji je pogodio 1 od 7, a nije uvodio Simonovića govori koliko je ograničen kao trener.