Duško Ivanović ponovio: "Moji igrači zaslužuju Top 8, tamo bi nas teško ko dobio"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.04.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Zvezda pobedom završila sezonu u Evroligi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović veruje da je njegova ekipa zaslužila plasman u plej-of Evrolige, ali zaključuje da je tim prošao školu za ubuduće.

Posle pobede crveno-belih nad Fenerbahčeom, Ivanović je pohvalio svoju ekipu za dobru sezonu i 17 ostvarenih pobeda. Nije im mnogo nedostajalo da se nađu među osam najboljih...

"Moji igrači zaslužuju da igraju u Top 8, ali to je sport. Večeras je bila sjajna atmosfera. Dobra utakmica, teška i dobro je što smo završili pobedom", počeo je Ivanović, pa nastavio.

"Žao mi je igrača, jer su pokazali da zaslužuju zalaganjem i igrom da uđu u plej-of. Bilo je tu mesec dana loše igre, ali nas niko nije nadigrao. Da smo ušli u Top 8, mislim da bismo imali realne šanse. Teško bi bilo nekome da nas pobedi".

O utakmici koju je Zvezda dobila posle drame i produžetaka...

"Nama nije ništa značilo za klasifikaciju, ali nama je svaka utakmica bitna. Želimo da pobedimo svaku. Nismo mi samo ovu utakmicu dobili na jednu loptu, bilo ih je mnogo. Nadam se da će ovo biti jedno iskustvo za nas jer će biti još utakmica s ovakvim završnicama".

Zvezdi sada preostaju AdmiralBet ABA liga i KLS.

"Imamo više vremena za treninge, da se skoncentrišemo za individualni i timski rad. Igrači koji nisu igrali puno će putem treninga moći da steknu formu".

Ocenio je da je okršaj protiv Dimitrisa Itudisa bio prava šahovska partija.

"Košarka je jedna vrsta nadmudrivanja. Ova je baš bila sa dosta situacija koje su iziskivale da se donesu neke odluke. Zista volim košarku. Ovde sam kratko, ali stvarno uživam. I igrači uživaju, mislim. Zato možemo svaki dan da budemo samo bolji".

Za kraj, da li bi izdvojio neki meč iz ove evroligaške sezone?

"Znate šta, ja sa ovoliko iskustva koje imam, znate kako razmišljam: Da je svaka utakmica jedinstvena istorija. Nikada se ova utakmica neće ponoviti. Može Zvezda da igra sa Fenerbahčeom još 100 puta, ali ova se nikada neće ponoviti", podvukao je crnogorski stručnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke