Džikić: "Morača neće biti puna, nego najpunija do sada"

Autor: Beta Beta
petak 30.03.2018.
16:11
Izvor: Beta

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da njegova ekipa mirna dočekuje majstoricu polufinala ABA lige protiv Cedevite i istakao da podgorički tim želi borbu za titulu i mesto u Evroligi.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti u nedelju od 19.00 dočekuju Cedevitu u odlučujućoj utakmici polufinala regionalne lige.

"Mislim da je ekipa mentalno u redu, spremna, tokom cele sedmice smo dobro radili. Izuzetno je važno da ne 'izgorimo' tokom utakmice. Svega toga momci su svesni. Mislim da to neće biti problem.

Što se nas tiče, mi smo mirni. Sve što treba da uradimo mi smo uradili. Čekamo mirni nedelju. Radili smo cele godine da imamo tu prednost domaćeg terena u polufinalu. U međuvremenu smo igrali tako da smo zaslužili punu dvoranu. Je li to pritisak? Jeste. To smo mi birali. Svi će grešiti. I mi, i oni, i sudije. Ko najmanje bude grešio, pobediće. Oni su manje grešili u Zagrebu i pobedili, to je jednostavno. Želimo borbu za titulu, borbu za mesto u Evroligi, sve je jasno"
, rekao je Džikić.

"Morača neće biti puna, nego najpunija do sada", istakao je trener Budućnosti.

On je naveo da će mnogo toga zavisiti od kriterijuma, fokusa na napad obe ekpe.

"Ne mogu govoriti da li će meč biti na manji broj poena. Naš fokus je na njihove sjajne individualce, njihov sigurno na naše bekove, kada je odbrana u pitanju", naveo je trener Budućnosti.

Džikić je imao samo reči hvale za igrača Cedevite, Demetrisa Nikolsa.

"Nikols je pogađao teške šuteve i u Podgorici i u Zagrebu. U prvih osam minuta držali smo ga na dva poena u Zagrebu, onda se razigrao... Ima izuzetan kvalitet, čovek pokazuje da mu verovatno malo i smeta što nije u prvoj petorci šampionata. Za mene je to najveće ime ABA lige", rekao je on.

Džikić je istakao i da se ne opterećuje suđenjem.

"Očekujem da bude na nivou završnice ABA lige. Dolaze ljudi koji sude najteže mečeve u Evropi... Ne možeš bolje da tražiš. Isti pristup arbitara biće prema nama i prema Cedeviti. Uradićemo sve što možemo da pobedimo, to je jedino u glavi svih u klubu", rekao je Džikić.

Košarkaš Petar Popović rekao je da njegova ekipa u nedelju ima veliki motiv da pokaže da je prava ekipa.

"Znamo da će biti puna Morača, da će atmosfera biti bolja nego bilo kad ove sezone. I mi i Cedevita smo izuzetno kvalitetni, ali mislim da neće izostati pobeda", rekao je Popović.

On je naveo da Cedevitu, pre svega, treba "energetski ispratiti" i dodao da on i njegovi saigrači osećaju pritisak.

"Ali, nikakav negativan, nešto što bi nas sputavalo. Puna Morača može biti samo vetar u ledja za nas. Kvalitet rada tokom cele sezone nam daje za pravo da osećamo samopouzdanje. Na njihovu agresivnu igru u odbrani, moramo reagovati još agresivnije. Pad u igri se nikako ne sme desiti, kao u Zagrebu"
, zaključio je Popović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke