Džikić: ''Nažalost, izgubili smo'', Vilijams: ''Partizane, ništa lično!''

Autor: Beta Beta
subota 29.10.2016.
23:43
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da je Budućnost zaslužila da pobedi, ali da ne bi bilo nezasluženo da je njegov tim slavio u sedmom kolu Jadranske lige. Markus Vilijams ocenio ''legendarnom'' atmosferu u hali.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Budućnost je večeras pobedila 64:61.

"Nažalost, izgubili smo. Čestitam Budućnosti na pobedi, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavili. Imali smo trenutke i dobre igre, ali imali smo i neke čudne odluke. Gledaćemo snimak pa ćemo da vidimo zašto se donose takve odluke i u napadu i u odbrani", rekao je Džikić.

"Generalno, šutirali smo trojke 3/25 i kako da pobediš tako? Oni su mnogo igrali u kombinovanoj odbrani, a mi smo imali rešenje za to, ali džaba kad ne možeš da pogodiš. Imali smo svoje prilike, ali promašeni penali i greške - kad se sve skupi, nije bilo dovoljno za pobedu", rekao je Džikić.

Trener Budućnosti Vlado Šćepanović rekao je da su njegovi košarkaši večeras ostvarili veliku pobedu protiv Partizana, dok je Markus Vilijams kazao da nije osećao "ništa lično" u ovom trijumfu.

"Ovo je velika pobeda za nas. Očekivali smo ovakvu utakmicu na mali broj poena. Nismo igrali u Evrokupu i spremali smo se sedam dana za nju, što nam je pomoglo. Partizanu se ne preti pred njegovim navijačima. Mi smo došli sa potajnom željom da pobedimo u ovoj utakmici i na kraju smo uspeli. Mogu donekle da budem zadovoljan svime osim drugom četvrtinom", rekao je Šćepanović.

Trener Budućnosti kazao je da je cilj njegovog tima bio da zaustavi Vila Hečera i da je u tome uspeo.

"Raduje me mali broj poena. Drago mi je što su igrači pokazali da mogu da igraju ono što će biti glavni uslov u narednim utakmicama: odbrana i samo odbrana", kazao je Šćepanović.

Košarkaš Budućnosti Markus Vilijams, koji je sa šest vezanih poena u finišu doneo trijumf svom timu, kazao je da nije osetio ništa lično igrajući protiv Partizana, pošto je nekada igrao za Crvenu zvezdu.

"Nije bilo ništa lično. Znamo kakve su ove utakmice, ovo je Partizan, atmosfera je legendarna, a igrala su dva neporažena tima. Bilo je uspona i padova za nas, a u drugoj četvrtini smo bili loši. U drugom poluvremenu smo se koncentrisali, usporili ih i dobili",
rekao je Vilijams, a njegovih ''3+1''u finišu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Sunday, 30.10.2016
09:44

Sve je meni jasno sta cu dobiti za odgovor. Da je Partizan institucija, Buducnost nikad jaca, 5X veci budzet, sudije ih upropastile, najbolji navijaci na svetu, Zvezda ne postoji to je Zeleznik... Radonja je neznalica a Dzikic je najbolji trener. Al ipak cu da pokusam da pitam: Ko je rekao onoj neznalici da sutira 9 sekindi pre kraja, ko im je dozvolio da pokusaju 26X za tri kad je video da ne ide, ko je selektovao tim i tri meseca ga uigravao da bi sad video da ima 5 igraca koji nisu ni za moj OKK???

avatar
Peđa3
Sunday, 30.10.2016
08:55

Jos jedna katastrofalna utakmica Partizana. Nazalost..

avatar
Doki Daki
Sunday, 30.10.2016
07:50

Ono nisu bile trojke, već svinje.