Džikića brinu dve stvari, ali nagoveštava: "U Podgorici ćemo biti bolji"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.04.2018.
20:50
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Džikić je sveo utiske nakon prve dve utakmice, ali je istakao nezadovoljstvo skokom u odbrani i realizacijom ispod koša.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da ne može da bude nezadovoljan, iako je njegov tim danas izgubio od Crvene zvezde u drugoj utakmici finala ABA lige, rekavši da je tim uradio ono zbog čega je došao.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Što se kaže, jedan na jedan. Ne mogu da budem nezadovoljan. Uradili smo ono zbog čega smo došli, napravili smo brejk. Ne znači da će domaćin stalno da pobeđuje. Imali smo svoje šanse večeras, ali nisam zadovoljan u dva aspekta. Prvi je realizacija ispod samog koša, gde nijedan od igrača na poziciji pet nije bio konkretan. To mora da se odradi.

Drugi je taj ofanzivni skok, gde su njihovi bekovi imali veći broj skokova u napadu. To nije pitanje za velike, to je pitanje za male. Iznenadio ih je Dobrić, ne ide nikad na ofanzivni skok. To je baš iznenađenje. Mislim da ćemo u Podgorici biti bolji. Iako je razlika na kraju bila 10 poena, mislim da je 38 i po minuta bila jedna lopta. Treba da popravimo ovo i biće bolje",
rekao je Džikić novinarima posle meča.

Zvezda je pobedila 69:59 i tako izjednačila na 1:1 u finalnoj seriji.

"Zvezda normalno najavila da će biti čvršća. Mi smo morali da igramo malo pametnije. Imali smo nekoliko igrača koji nisu bili na nivou na kome smo navikli. Samo neozibljni ljudi su očekivali da bude 3:0 za jedan ili drugi tim. Evo, neće biti. Zato je možda danas bila ona priča 'zašto sudije za četvrtu utakmicu' koja se pojavila, ne znam gde", rekao je trener.

Posle svega je dodao: "Sve je u najboljem redu. Mi dobili jednu, oni jednu. Juče sedam i po hiljada ljudi, danas sedam hiljada. U Podgorici će biti pet i po, tako da super", dodao je on.

Džikić je rekao da je tim imao problema sa povredama, ali nije hteo da otkriva o kojim igračima se radi.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 10.04.2018
21:39

Iako sam Zvezdaš, mnogo cenim Džikića, zna košarku i kulturan je čovek.