Džikićeva analiza - Po čemu je Partizan prvi, a po čemu tek trinaesti u ABA ligi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.12.2016.
14:35
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Utakmicom protiv Igokee Partizan je kompletirao prvi deo sezone u ABA ligi, pa je pravi vreme i d se pogleda ''prolazno vreme'' Džikićevog tima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ono što je najvažnije, jeste činjenica da je Partizan u ovom trenutku na tabeli odmah iza evroligaške ekipe Crvene zvezde, sa učinkom od 10 pobeda i tri poraza, koliko i podgorička Budućnost.

U izjavi za ''Blic'', trener Partizana Aleksandar Džikić je detaljno analizirao i statističke podatke, kako timske, tako i individualne, a kada je odnos pobeda i poraza u pitanju, veoma je zadovoljan, imajući u vidu da je prošle godine u ovo vreme Partizan imao skor 5-8.

''U proseku smo postizali 78.77 poena po meču i po efikasnosti smo osmi u ligi, skakački (32.92), drugi, od toga u napadu, 9.15 - četvrti, a u odbrani, 23.77 - treći.

Prvi smo po blokadama sa 4,23 po utakmici.

E sada, po asistencijama sa 15.92 smo deseti u ABA, trinaesti za ukradene lopte sa 4.92, a za izgubljene sa 13.54 - jedanaesti.

Šuterski po pozicijama, sa slobodnih bacanja: 72.91%, deseti, za dva poena 55.86%, drugi, a osmi u šutu za tri: 33.24% i to je to. Nemam ja šta puno da vam dodam'',
istakao je Džikić.

U nastavku sezone, od svojih igrača očekuje konstantnost u igri, bez previše oscilacija, rad, borbenost i ako tako bude, Partizan ne bi trebalo da brine za mesto u plej-ofu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke