EP - Srpkinjama drama u Zrenjaninu, trojka Bruks sa pola terena za kraj!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 30.06.2019.
22:40
Izvor: Sportske.net

Srbija je uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Twitter/KSS
Twitter/KSS

Povezane vesti

Košarkašice Srbije ostvarile su pobedu nad Belgijom 70:66 u trećem kolu grupe D Evropskog prvenstva u Srbiji i Letoniji.

Od početka susreta smo videli mnogo uzbuđenja, Belgijanke su na kraju ipak uspele da završe prvu deonicu utakmice sa jednim poenom prednosti (16:15).

U drugoj četvrtini gostujuća ekipa je napravila bitnu razliku koju je držala i nakon treće četvrtine kada su Srpkinje imale šest poena zaostatka (48:42).

Bez obzira na rezultatski hendikep, izabranice Marine Maljković su uspele da preokrenu na 56:55, međutim Belgijanke su brzo odgovorile, pa se u poslednji minut nakon dugog prekida zbog prokišnjavanja krova na hali u Zrenjaninu ušlo minimalnom prednošću 65:64.

Usledila je prava triler završnica u kojoj su se Srpkinje snašle mnogo bolje, pa su na kraju uspele da slave sa četiri poena prednost nakon što je Bruks uz zvuk sirene pogodila sa pola terena.

Najefikasnija u redovima srpske selekcije bila je Jelena Bruks sa 16 poena, dok je Belgijanka Ema Meseman briljirala sa 21 poenom.

Srpkinje su obezbedile plasman u osminu finala Evropskog prvenstva gde će sastati sa boljim iz duela Letonija - Švedska 4. jula u Beogradskoj Areni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 01.07.2019
14:50

Ima li neka hala u Srbiji da ne prokišnjava?

avatar
Mani2
Sunday, 30.06.2019
23:59

Dobra tekma devojke

avatar
Djolo Djolo
Sunday, 30.06.2019
23:28

Svaka cast devojkama i Marini! Konacno igra lici na nesto za razliku od proslog takmicenja. Sto se tice hale u Zrenjaninu, spolja gladac...

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 30.06.2019
23:16

Trudimo se, borimo se, ali ne smemo da pravimo ove amaterske greske. Oko 1.8 sekunde do kraja da pravimo prestup kod slobodno bacanje, a da bude jos gore namerno ga masimo.
U kadetima, ma i mladjim kategorijama da ti je rodjeni otac trener bi popio samar zbog toga.

avatar
riquelme
Sunday, 30.06.2019
22:55

Tako izgleda kada si stvarno istinski dominantan i medju najboljima na svojoj poziciji. Minut do kraja one se devojke smeju uzivaju... Ali su zato stvarno u ozbiljnim ekipama i ozbiljno cenjene u svom sportu. Svaka im cast uz veliki pozdrav vaterpolistima, kosarkasima, odbojkasima, odbojkasicama, rukometasi nam se trude ali zato ni ne lete cak smo i u balotama dobri, ma u svemu osim tamo gde se najvise para zaradjuje... Sramota! Malo omracih ali kada gledam kako ginu svi za taj dres i grb ne mogu da ih se ne setim koja je to lezernost kada krenu svojim porseima, lamburdzinijima avionima, letilicama da stizu u onaj kompleks sto im sagradise a hale nam prokisnjavaju...

avatar
bagra
Sunday, 30.06.2019
22:41

Samo da Denda ne prenosi ni jednu utakmicu vise, ono ne moze da se slusa zaista. Devojke igraju kao zmajevi!