Ima li LeBron odgovor?

Autor: Boban Filipović
nedelja 04.06.2017.
18:39
Izvor: Sportske.net

'Kralj' Džejms je svestan da će teško uspeti da ostane na tronu ukolko on i njegova svita sutra rano izutra (02:00) ne brejknu 'Ratnike'. Da li su kadri za takav podvig?

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Posle debakla u prvom meču finalne serije LeBron Džejms je prinzao da je Kevin Durent bio prevaga.

'Kavaljeri' nisu našli način da zaustave motivisanog Durantulu, ubacio im je čak 38 ponean imao reviju zakucavanja u prvom poluvremenu, lako rešavao svakog ko ga je čuvao i u takvoj postavci stvari aktuelni šampion nije imao šta da traži u 'Oracle Areni'.

Ko je gledao prvi obračun verovatno je video kako se odvija situaciju na parketu, ko nije nek ne uzima zdravo za gotovo ono što je pisalo na semaforu (113:91).

Jer, videlo se jasno da je LeBron pokušao u trećoj čevrtini u dva maha da neutrališe nezaustavljivost Durenta i raspucanost Karija, a kada je uvideo da neće uspeti u toj misiji, jednostavno je suptilno digao ruke i uštedeo svojoj ekipi energiju za naredni okršaj.

Međutim, ono što LeBrona posebno brine je što su aduti za koje je on mislio da će biti pravi odgovor na angažovanje Durenta od strane 'Ratnika' u potpunosti zakazali u prvom meču.

Naime, iskusni plejmejker Deron Vilijmas i vrsni trojkaš Kajl Korver, koji su dovedeni tokom sezone da bi još više raširili lepezu i raznovrsnost tima u napadu kao odgovor Voriorsima na Durenta, nisu uspeli ni da se upišu u strelce. Obojica su bili tragično loši. Na nuli je ostao i centar Tristan Tompson, dok je odlični šuter JR Smit osim trojke iz čoška kojom je otvorio utakmicu nije pogodio više ništa.

Iako brojke navode na pomisao da je LeBron u prvoj utakmici imao dobru podršku Kajrija Irvinga i Kevina Lava u prvom meču, to ne pije vodu. Statistika je u njihovom slučaju zaista bila kao bikini, njih dvojica će morati bolje, posebno u defanzivi i pri selekciji šuta.

Magic Cavaliers Basketball

Dakle, osim bolje odbrane na Durentu, Kavalirsima će biti neophodan veći broj igrača sa boljim učinkom u oba smera.

LeBron će morati da nađe način da uspori protok lopte Voriorsa u napadu i da nađe kvalitetnije rešenje za odbranu od kontranapade, na tim osnovama je najbolji tim Zapada pravio razliku. Kroz reket gostiju iz Ohaja je tokom celog meča duvala baš jaka promaja. Moraće da uzme u obzir i da je Klej Tompson odigrao očajno prvu utakmicu i da, bez obzira na slabu formu, teško može da bude tako bled i nedubedljiv i u sledećoj.

Videćemo da li će 'Kralj' da žrtvuje svoj ofanzivni učinak tako što će on čuvati Durenta, što će sigurno biti veroma iscrpljujuće. To će svakako zavisiti od toga kako njegovi saigrači budu bili raspoloženi u napadu, tačnije od toga kako ih bude služio šut spolja. Ne zaboravite i da su 'Ratnici' najbolji defanzivni tim u tekućem plej-ofu.

Durant Durent Lebron James

Da se razumemo u startu, sve su ovo Džejmosvi zadaci. On je u ovom timu Kavsa i najbolji igrač i glavni trener i tehnički i sportski direktor. Tajron Lu je samo njegov šegrt sa lažnim zvanjem, a operativci van terena su tu da obezbede ono što mu treba.

Serija jeste duga, ali ako Goldan Stejt ode sa prednošću od 2:0 u Klivlend mala je verovatnoća da ne preotme prsten. To što su Kavsi prošle sezone postali prvi tim u istoriji NBA lige koje se vratio sa 1:3 i osvojio titulu ne znači da to mogu da učine opet, uostalom Voriorsi sada imaju Durenta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stef Curry
Monday, 05.06.2017
02:02

Bas zato sto je i najbolji igrac i trener i direktor neće da uradi nista...zato sto se lik meša u stvari koje nisu njegov posao.

avatar
Berba9
Monday, 05.06.2017
14:37

Mozda zato sto je uprava Cavsa milion puta dokazala koliko je nesposobna i to je i najveci razlog zasto je i otisao prvi put

avatar
Sunday, 04.06.2017
22:41

Već podseća na prošlogodišnje finale. Čak i ako bude 2-0 za GSW, ne sme se otpisati Klivlend, prosto obe ekipe su toliko moćne. Valjalo bi da bude bar u ovom finalu malo žara i neizvesnosti, inače je ovo definitivno najgori plejof u poslednjih ko zna koliko godina.

avatar
NIKE
Sunday, 04.06.2017
22:37

Pokušavao je LeBron da zaustavi Durenta, ali vidjeli ste da nije ni to išlo, jednostavno Durent je već nekoliko sezona bio najbolji strijelac lige i što se tiče ofanzive kad je raspoložen ide lagano preko 30 koševa, ako opet bude raspoložen i Kari kao u prvom meču onda je Klivlend osuđen na lagan poraz.

avatar
Benz9
Sunday, 04.06.2017
21:54

Dzejms je po statistici bio najbolji igrač Klivlenda,ali i njegova je bila kao bikini...ko god je gledao vidio je da je Durent ciljano išao na LeBrona i da ovaj nije imao apsolutno nikakve šanse protiv njega..

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 04.06.2017
20:52

Dovodjenjem Durenta koji je medj najboljim igracima u NBA, GS je duplo jača ekipa. Jaki su ko zemlja. Morace Irvin i ostali mnogo bolje, ne moze Lebron sam

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 04.06.2017
20:50

GS je dovodjenjem Durenta duplo jači tim. Po meni je on jedan od najboljíh košarkaša u NBA i on zapravo pravi tu razliku. Ne može sam Lebron i ako je za mene uz Lenarda najbolji igrac. Pravi vodja al morace Irvin prvo da odigra mnogo bolje. Jak je GS ko zemlja, svuda su popunjeni no simpatije su mi više naklonjene Klivlendu

avatar
SL_Komedija
Sunday, 04.06.2017
20:20

Voriorsi su ipak jača ekipa, on sam ne može, jedino ako se Kajri i Lov ne priključe i ubace sva trojica zajedno preko 80 poena.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 04.06.2017
19:56

Dobija James bez brige

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 04.06.2017
19:36

Nikad ne treba sumjati u LeBrona!nAjmo Klivlend

avatar
Paul George
Sunday, 04.06.2017
18:53

LeBron nece imati odgovor, tacnije on ce uraditi verovatno ono sto je do njega, dace koseva, skakace, asistirati, ali jednostavno Golden Stejt je bolja ekipa i to ocigledno bolja, nocas ocekujem bolju napadacku igru Tompsona pre svega, verujem da ce biti 2-0.Serija ce se zavrsiti 4-1.