Istorija! Milvoki srušio NBA rekord svih vremena i to bez Janisovog doprinosa! Nema dilemne, Pokuševski došao u pravi tim...

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 30.12.2020.
09:17
Izvor: Sportske.net

Istorija se pisala u Majamiju, neka vrsta kompenzacije za Bakse zbog poraza u plej ofu, Aleksej Pokuševski se upisao konačno, ali ima boljih vesti za njega...

AP Photo/Lynne Sladky
AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Lu Vilijams je predvodio sedmoricu Klipsa koji su imali 20 i više poena pa se tim iz Los Anđelesa protiv Minesote rehabilitovao za bruju protiv Dalasa. Tauns nije igrao za "Vukove", ali je i Leonard propustio drugi meč u nizu za tim iz Los Anđelesa zbog kopči na ustima nakon lakta saigrača Ibake.

Iako Devin Buker nije bio na svom nivou, a ni Kris Pol posebno raspoložen, Sansi su tukli Pelikanse, spustili su ih na 86 poena. Krauder je ubacio 21, Kameron Dćonson 18 pa je tim iz Arizone pokazao da ima dubinu i na klupi.

Orlando je na krilima sjajno Vučevića dobio Oklahonu, prvi put u istoriji imaju 4:0 na početku sezone. Crnogorac je ubacio 28 poena i imao 10 skokova, pa je prekinuta i loša serija protiv tradicionalno neugodnog Tandera. Pokuševski je loše šutirao, ali je postigao prve poene u NBA i radio sve drugo, imao je 6 skokova, 3 asistemncije, 2 blokade. Dobija veliku priliku u timu koji nema pritisak i sigurno da ima sjajnu startnu poziciju u karijeri.

Istorija je napisana u Majamiju. Milvoki je rasturio tim koji ih je prošle godine sprečio da igraju za prsten, dali su 29 trojki što je apsolutni rekord NBA lige. Probali su 51 put, na kraju postigli 144 poena, čak 12 igrača je dalo makar po jednu trojku, jedini koji nije je vladajući MVP Adetokumpo!

Janis nije, Tanasis, njegov brat jeste, a rekord je oborio Sam Meril 28. trojkim na šest minuta pre kraja. Prethodni rekord 27, pogađate držali su Roketsi iz aprila prošle godine protiv Sansa.

U duelu gubitnika, Čikago je konačno osetio pobedu, Vizardsi su na 0-4. Lavine je ubacio 23 poena, uključujući i devet u nizu koji su prelomili, na drugoj strani Vestbruk prati Jokića, treći tripl-dabl 21 poena, 15 skokova, 11 asistencija, ali nije bilo dovoljno da se izbegne novi neuspeh. Ovo je najgori start tima iz prestonice u osam godina, 2012. su sezonu počeli sa 12 poraza u nizu.


Ni Toronto nema pobedu, ono što je trebalo da bude derbi Atlantika je zahvaljujući Embidu bilo rešeno, nakon povrede se vratio na parket i prelomio, imao je 29 poena i 16 skokova. Kada je izašao tim je bio na -11, a onda je usledila oluja koja je oduvala Kanađane.

Boston je okrenuo protiv Indijane, vratili su se sa -17 i svom kouču Stivensu podarili pobedu u zavičaju. Tejtum je ubacio 27, Braun 20 poena, kod Pejsersa Oladipo 24.

I Voriorsi su se mučili do poslednje čevrtine, a onda je usledila serija 12:0 pa su slavili u Detroitu. Kod Pistonsa Grifin nije igrao u drugom poluvremenu, tandem Kari-Vigins je prelomio, sa 31, odnosno 27 poena bili su prevaga u ne baš kvalitetnom meču na severu Amerike.

Niksi su iznenadili Kavse koji su puno bolje počeli sezonu, Džulijus Rendl je imao prvi tripl-dabl u dve godine, postigao je 18 poena u prvom delu, završio sa 28, uz 12 skokova i 11 asistencija, Niksi šutiraju procentualno najbolje trojke u ligi, dali su 14 iz 25 pokušaja. Održali su prednost u poslednjoj četvrtini, ovo je inače prvi poraz Kavsa, Dramond je imao 18 poena, 17 skokova i čak 6 blokada, bez efekta.

Denver je izgubio od Sakramenta u još jednom meču koji zbog Nikole Jokića ulazi u istoriju NBA.

Pa, ne može čovek sam...

Posted by Sportske.net on Уторак, 29. децембар 2020.

Rezultati:

Klivlend - Njujork 86:95
Detroit - Golden Stejt 106:116
Indijana - Boston 111:116
Filadelfija - Toronto 100:93
Vašington - Čikago 107:115
Majami - Milvokui 97:144
Oklahoma - Orlando 107:118
LA Klipers - Minesota 124:101
Feniks - Nju Orleans 111:86
Sakramento - Denver 125:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke