Janis? Ne, Lebron! Bobi "trica"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.03.2020.
09:03
Izvor: Sportske.net

Derbi vodećih timova obeležio sudar kandidata za MVP. Vučević vuče Orlando ka plej-ofu, Bobi koristi šansu, Juta se baš odomaćila poslednjih godina u Bostonu.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Sudar divova, vodećih timova u konferencijama i dvojice kandidata za MVP bio je centralna stvar prošle noći. Lejkersi su tukli Milvoki, 37 poena, 8 skokova i 7 asistencija za Lebrona, Adetokumbo je odgovorio sa 32 poena i 12 skokova, ali je jasno ko je dobio ovaj duel.

Lejkersi su slavili, 10. put u 11. mečeva, Lebron ih je nosio na leđima, ali u poslednjoj četvrtini 14 od ukupno 30 poena za Entoni Dejvisa, tada je domaćin prelonio meč. Svaki od timova u onome što bi moglo da bude najava finala je dobio meč kod kuće onog drugog, ali Baksi i pored poraza imaju dve pobede i tri poraza manje, nije gotovo, ne smeju da se opuste, do kraja je jasno, važno zadržati bolji skor od Lejkersa jer u hipotetičkom finalu to znači prednost domaćeg terena.

Samo da ne idemo tako daleko, pitaće se i drugi timovi. Boston vreba iz prikrajka na Istoku, ali neće stići daleko ako budu igrali kao noćas protiv Jute. Majk Kolli je verovatno odigrao svoj najbolji meč od prelaska iz Memfisa u "slanu državu", sasuo šest trojki, ukupno 25 poena, pa je Juta slavila treću godinu u nizu u Bostonu. Seltiksima je opravdanje izostanak Brauna i Hejvarda, svejedno, n iko nije očekivao da izgube tri od poslednje četiri utakmice.

Aron Bejns je odigrao meč života, australijski centar je postigao 37 poena, pa je Feniks dodatno udaljio Portland od plej ofa. Ovo su sjajne vesti za "Grizlije" koji su zadržali prednost na osmoj poziciji i pored lakog poraza u Teksasu. Dalas je prejak u ovom trenutku, Dončić je imao loše veče prema standardima koje je postavio, dosta je promašivao 21 poen, 6 asistencija. Porzingis je povukao sa 26 poena, klupa je dala pun doprinos.


Marjanović je ubacio 9 poena za 4 minuta Isto toliko je igrao Gudurić na suprotnoj strani, nije se upisao. Dalas je sedmi, ali ne odustaje od potere za boljom pozicijom u plej ofu, Oklahoma im beži samo pola koraka.

Marjanović je uz ovacije publike pogodio trojku!


Oklahoma je inače lako dobila očajni Njujork u gostima u MSG se nije postavljalo pitanje pobednika, prednost je rasla iz četvrtine u četvrtinu, Galinari je dao 22 poena Niksima, Kris Pol 21, uz 12 asistencija.

Dominantna partija Nikole Vučevića je presudila Minesoti, 28 poena, 12 skokova, 4 asistencije, Medžik je zadržao pet pobeda prednosti nad Vašingtonom koji je prvi ispod crte. Vizardsi ne odustaju, Bredli Bil je sa 35 poena bio ključ u pobedi protiv Atlante, Vašington se još nada, ali šanse su male. Jasno Orlando nije zadovoljan osmim mestom, žele više, ta poslednja karta za plej of vodi na duel prve runde protiv Milvokija što neće biti prijatno iskustvo.

Bruklin je sedmi, iznad Orlanda, imaju poraz manje isti broj pobeda. Svoju 28. u sezoni su ostvarili protiv San Antonija, najviše zahvaljujući potentnom napadu i Karisu LeVertu. On je napravio tripl-dabl sa 27 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Pažnja navijača je bila usmerena ka legendarnom Džulijusu Irvingu koji je gledao Netse prvi put od kada su se 2012. preselili u Bruklin. Potrudili su se da se pokažu pred Doktor Džejem, dali su 75 poena u prvom poluvremenu, vodili 33 razlike, baš ih je inspirisao verovatno najveći igrač u njihovoj istoriji. Le Vert je inače sasuo Bostonu 51 poen prošle nedelje, a ovo je prvi tripl-dabl u karijeri za njega.

Domantas Sabonis je sa 24 poena i 12 skokova vodio Indijanu do pobede nad Čikagom, nekada veliki derbi rešen je mnogo pre kraja, gosti su vodili sa 23 poena, ovaj trijumf ih je doveo na petog mesta sa Siksersima, a nisu im mnogo nedostajali Brogdon i Voren koji su propustili meč. Oladipo je i dalje u procesu oporavka, ne forsira, 16 poena za njega.

Majami je poražen u Nju Orleansu, kad napuste Floridu, druga je priča, Džimi Batler je ubacio 28 poena, nije pomoglo. Ingram je promašivao na drugoj strani, ali je ubacio pet poena u poslednje 62 sekunde i rešio pobednika. Pre toga je promašio 17 od 19 šuteva. Vilijamson je dodao 17 poena, Lonzo Bol 16...

Rezultati:

LA Lejkers - Milvoki 113:103
Feniks - Portland 127:117
Dalas - Memfis 121:96
Minesota - Orlando 118:132
Čikago - Indijana 102:108
Nju Orleans - Majami 110:104
Boston - Juta 94:99
Njujork - Oklahoma 103:126
Bruklin - San Antonio 139:120
Vašington - Atlanta 118:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke