Jeste li spremni za poslasticu? Sale Nacionale: ''Mi igramo drugačiju košarku od Hrvata!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.08.2016.
23:21
Izvor: Sportske.net, kss.rs

U danu velikih uspeha naših sportista, svi jedva čekamo novi nastup i naših košarkaša, koji će se u noći između srede i četvrtka boriti sa Hrvatskom za polufinale.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Raspoloženje u našem olimpijskom timu naglo se popravilo posle današnjih trijumfa košarkašica, vaterpolista koji su se plasirali u polufinala, ali najviše zahvaljujući Davoru Štefaneku, našem zlatnom rvaču, koji je osvojio prvo, i to zlatno odličje za Srbiju na aktuelnim Olimpijskim igrama.

Večeras navijamo i za odbojkašice, a narednog olimpijskog dana glavna tema biće duel košarkaša Srbije i Hrvatske.

Dan pre ovog događaja, svoja očekivanja izneo je selektor ''Orlova'' Saša Đorđević.

''Meč od velikog značaja za obe reprezentacije… Mislim da više nema mesta nekim velikim patariotskim izjavama. Mi smo fokusirani na našu igru, na našu ogromnu želju da napravimo dobar rezultat.

Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni'', izjavio je Đorđević.

Svi smo svedoci da su već počele i određene ''psihološke igre'', Mirko Novosel je, na primer, potcenio našeg najboljeg igrača i kapitena Miloša Teodosića, selektor Aca Petrović je konstatovao kako ''pouzdano zna'' kako su Srbi želeli da izbegnu Hrvatsku u četvrtfinalu.

Na sve to, Sale konstatuje kako Srbija igra drugačiju košarku od Hrvatske.

''Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Kordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama…

Mi igramo košarku drugačiju od njih, igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač.

Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate''
, izjavio je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
valdy
Wednesday, 17.08.2016
12:07

imaju ozbiljne pojedince,al tim nemaju uopste.Nismo ih ni jednom dobili sa velikom razlikom,uvek nesto jedva.Nadam se da ce to biti ovaj put 10+

avatar
Сварог
Wednesday, 17.08.2016
14:34

Posle ovakvih izjava sa njihove strane, voleo bih više da im presudimo jednom trojkom u zadnjim sekundama, nego da ih dobijemo sa 30 razlike ;)

avatar
valdy
Wednesday, 17.08.2016
23:13

Ja bih voleo 20 konst.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 17.08.2016
10:04

Згази их СРБИЈО.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 17.08.2016
09:51

Normalno da je drugacija,oni nikada nit su znali igrati kosarku,nit su imali dobre kosarkase,nit su ikad ista osvojili kako na reprezentativnom,tako i na klubskom nivou,tako da je fakticki ova utakmica izmedju visestrukih osvajaca svega sto postoji i vecitih gubitnika

avatar
Bat
Wednesday, 17.08.2016
00:41

naravno da igramo drugaciju kosarku..mi pre svega imamo timsku igru..jaka odbrana..pogledajte broj nasih asistencija..dok se oni oslanjaju na sut i ako ih krene to je jedino cime mogu da nas ugroze..bice teska utakmica to je sigurno i mi pobedjujemo :D

avatar
Djordje Vukicevic
Wednesday, 17.08.2016
00:33

Tacno, igramo drugaciju, dosta bolju kosarku od njih. Momci rasturite njih, oni promaju sto imaju za selektora i posebno ih oduvajte za onog senilnog jarca Novosela.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 17.08.2016
00:07

Mirno i pametno...

avatar
Čika Marko
Tuesday, 16.08.2016
23:36