Jović ostao bez nagrade - Kajl Hajns je najbolji defanzivac Evrolige

Autor: Nikola Miloradović
sreda 04.05.2016.
14:02
Izvor: Sportske.net

Dvostruki osvajač Evrolige Kajl Hajns je dobio priznanje "Najboljeg Defanzivca", u najkvalitetnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, za sezonu 2015/16.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Jedan od najboljih defanzivaca Evrolige još od 2012. godine kada je "zaključavao" reket Olimpijakosa, sada je i zvanični najbolji defanzivac ovog takmičenja.

Treneri timova koji su učestovavali u Evroligi, odlučili su se za Hajnsa ove godine, i pored toga što je za favorita važio centar Fenerbahčea Ekpe Judo. Među konkurentima je bio i naš Stefan Jović, ali je plejmejker Crvene Zvezde na kraju ostao bez laskavog priznanja.

"Osvojiti nagradu za najboljeg defanzivca je zaista prava čast", izjavio je Hajns za "Eurohoops".

"Činjenica da za ovu nagradu glasaju treneri Evrolige čini ovo još većim ostvarenjem. Pored toliko sjajnih defanzivaca ove sezone u Evroligi, biti jedan koga su oni izdvojili je zaista velika čast. Presrećan sam što se nalazim na listi sa mnogim legendama Evrolige koje su osvajale ovu nagradu u prošlosti", dodao je centar moskovskog CSKA povodom dobijanja nagrade za najboljeg defanzivca Evrolige.

Hajns je ove sezone među vodećima kada su blokade u pitanju, a pored toga naterao je i mnoge protivnike da izgube loptu i promaše šuteve, svojim alteticizmom i upornošću, što je ostavilo snažan utisak na sve koji su ga gledali na parketu. "Mali veliki čovek", centar koji je visok svega 1,98 metara, ima iza sebe devet utakmica u kojima je imao po nekoliko ukradenih lopti i "banana" i 11 utakmica u kojima je zabeležio makar pet uhvaćenih lopti.

Kajl Hajns je sada postao treći igrač u istorji CSKA koji je dobio ovo priznanje, a pre njega to je polazilo za rukom Viktoru Hrijapi (2010. godine) i Andreju Kirilienku (2012. godine).

Centar Fenerbahčea Jan Veseli nalazi se na drugom mestu po glasovima trenera, odmah iza njega je Adam Hanga iz Laboral Kuće, a na četvrtom mestu je i Ekpe Judo, koji je po mnogima važio za favorita kada je ova nagrada u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 05.05.2016
21:10

Po meni je Judo najvise zasluzio nagradu,ali nije da Hajns nije zasluzio nagradu

avatar
Wednesday, 04.05.2016
14:51

Veseli bi sigurno dobio nagradu da se nije povredio i propustio Reala... Najbolji igrac ubedljivo ! Niko mu nije do kolena...!

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 04.05.2016
15:07

Jeste Veseli odigrao, svaka mu čast, i što kažeš, da se nije povredio, dobio bi nagradu. Ni Hajns nije nezasluženo dobio. Stavio je Cirbesa u džep u sve tri utakmice. Štimac se borio koliko je mogao..