Junački otpor Krke, ali Zvezda je i dalje nepobediva!

Autor: Boban Filipović
nedelja 16.11.2014.
20:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ne znaju za poraz ni nakon 8. kola ABA lige. Teže no što se očekivalo, lider je večeras u beogradskom "Pioniru" savladao Krku rezultatom 85:78.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Crveno-beli su odlično otvorili meč, napravili velikih plus 15 u prvoj četvrtini, primili jednocifren broj poena u tom periodu, ali do poluvremena gosti iz Novog Mesta tope predsnost domaćih i vraćaju utakmicu u egal.

U trećem kvartalu uglavnom klackalica, mada se Krka nešto bolje snalazi i pred odlučujućih deset minuta ima dva poena viška.

Markus Vilijams otvara poslednju deonicu trojkom, potom sledi period igre u kom se ekipe neizmenično smenjuju u vođstvu, ali onda Radonjićevi puleni stežu u odbrani, blistao je Jaka Blažič u tim trenucima, usledilo je nekoliko poena iz kontre, a nakon jedne nesportske greške Zvezda poenima sve boljeg Majka Cirbesa sa penala stiče dvocifrenu prednost na oko pet minuta pre kraja.

Ekipa Aleksandra Džikića nije uspela vrati  meč u egal uprkos velikoj borbi u želji, a ako im je za bilo kakvu utehu, sigurno su tim okoji je zadao najviše problema Zvezdi od počeka sezone u regionalnom takmičenju.

Na kraju 85:78 za Crvenu zvezdu Telekom, najefikasniji kod pobednika  Vilijams i Cirbes sa po 14 poena, Blažič je ubacio 13. Kod Krke Armsted najubojitiji sa 20 poena, odličan je bio i Bolčina sa 14.

Zvezda ima osam pobeda nakon osam odigranih mečeva i usamljena je na čelu tabele, Krka ima skor 5/3.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 16.11.2014
22:34

Prva i cetvrta cetvrtina odlicne, druga cetvrtina katastrofa, treca cetvrtina losa. Radonjicu ovolike oscilacije ne treba da se desavaju jer kad dodje biti ili ne biti to ce da nam se razbije o glavu. Radonjicu resi taj problem na vreme, a vremena imas na pretek.

avatar
NixSam
Monday, 17.11.2014
10:42

Ne moze svaka da se dobije sa 20 razlike. Igrali su protiv Laboral Kuce, razbili u Spaniji. Dosli ovde, pa opet solidan protivnik, videlo se da su iscrpljeni, pobedili su na suv kvalitet. Pobeda je pobeda,Idemo dalje...

avatar
сочинитељ
Sunday, 16.11.2014
21:46

ал` се играмо...ове озбиљније противнике пустимо да изгину 3 четвртине и поведу,а онда у последњој само мало појачамо одбрану и са пола снаге добијемо утакмицу...одличан тренинг пред освајање нових бодова у турској

avatar
Aleksandar Starcevic
Sunday, 16.11.2014
22:20

Odlicno, svaka cast, bez jake Zvezde ni Partizan nije to sto jeste, evo primer koliko je samo fudbal dosadan zadnjih 6-7 godina, jeste da su osvojili tituli prosle, ali i dalje nije to to. Nadam se ako ne srpskoj trojci u plej ofu, onda bar derbiju u finalu.