Kako okončati sezonu? Oglasio se i Duško Vujošević

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.03.2020.
21:59
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Nekoliko opcija je u igri, koja bi bila najpoštenija?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kraj je marta, ulazimo polako u april, a još uvek niko ne može da prognozira kada će se pandemija koronavirusa okončati.

Zbog toga, između ostalog, još uvek ne može da se govori o nastavku sportskih takmičenja, koja bi, da je situacija normalna, već polako ulazila u završnicu.

Sada, posle ove sve duže pauze treba naći najbolje i najpoštenije rešenje za okončanje tekuće sezone.

U javnosti se pojavljuju različiti predlozi, od poništenja sezone, do proglašenja Partizana za novog šampiona, a šta o svemu tome misli proslavljeni trener Duško Vujošević, objasnio je u razgovoru za ''Danas''.

''U takmičenjima gde je to moguće, treba registrovati plasman do sada postignutim rezultatom.

Nešto je igrano, ne može to da se jednostavno poništi, ako u razumnom roku ne dođe do mogućnosti da se nastavi, najmanje nepravično je da se zatečeno stanje proglasi konačnim. Sad svi pokušavaju da plasiraju svoje interese, neki su da se registruje postignutim plasmanima, drugi da se igraju doigravanja, treći da se sve poništi.

Smeta mi što neki koriste ovu tešku situaciju da bi racionalizovali svoje interese i upakovali ih da oni to žele zbog spašavanja života ljudi.

Mislim da ne bi trebalo odmah donositi neke konačne odluke. Treba ostaviti vreme i sačekati šta će se dešavati. Problem nije samo zdravstveni, već i u nemogućnosti treninga. Klubovi koji imaju sale mogli su celodnevno da organizuju treninge za jednog ili dva igrača, na smenu.

Zatim, strani igrači su se vratili kućama, i ako se takmičenja budu nastavila, neće biti ista kao u onom momentu kad su zaustavljena. ABA liga je možda trebalo da odigra još to jedno kolo da bi se znalo makar ko ispada.

U odlukama o Evroligi i Evrokupu svakako imaju uticaja i novčana ulaganja, ali bi trebalo odrediti neki razumni rok, do 15. maja recimo, pa tada videti šta je uopšte izvodljivo. Razmišljati o parama, trofejima a da se ne razmišlja o životima ljudi, nije humano'', objasnio je Vujošević.
-
Kazino baner
-
A šta predlaže presdsednik Partizana Ostoja Mijailović, možete da čitate u prilogu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 01.04.2020
16:14

Ovaj covek je naucio samo na takav nacin da osvaja titule, a kad je prekoracio granice Srbije trpeo je dominaciju nekih anonimnih trenera.

avatar
Man united
Tuesday, 31.03.2020
08:52

Који је ово по реду навијач Партизана да агитује за овај сценарио? У реду је, схватили смо. Желите титулу преко зеленог стола. Нема потребе да се сваки дан неко јавља и прича исте ствари. Не видим да се из Звезде и других клубова јављају и прејудицирају решење за ову ситуацију.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 01.04.2020
16:14

Stvarno, oni ne znaju za sramotu.

avatar
Monday, 30.03.2020
23:02

Petak, 20. Mart 2020, 17:34h
Sve sto podrazumeva nastavak posle 15. maja je nedopustivo...