Kako su "ukradene" sekunde u Moskvi? Oglasio se CSKA!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.11.2018.
21:06
Izvor: Sportske.net

Predsednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost povodom skandala koji se dogodio na utakmici sa Žalgirisom.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Veliki skandal dogodio se u sredu uveče na utakmici 8. kola Evrolige između CSKA i Žalgirisa. Verujemo da ste već imali prilike da vidite ili čitate šta se zbivalo u Moskvi, ali nije na odmet da ponovimo.

Žalgiris je minut pre kraja imao vođstvo 84:81 i napad, ali mu je "ukradeno" pet sekundi jer je vreme na semaforu sa 18 sekundi "sišlo" na trinaest! Litvanski sastav nije uspeo da uputi šut pre isteka vremena za napad, a CSKA je zatim stigao do izjednačenja i kasnije do trijumfa u produžetku.

Povodom onoga što se sinoć desilo večeras se oglasio i prvi čovek moskovskog CSKA Andrej Vatutin koji se izvinio zbog skandala i ponudio objašnjenje. Saopštenje predsednika CSKA prenosimo u celini:

"Prošle noći, u sredu 21. novembra, u Moskvi je odigrana jedna od najboljih evroligaških utakmica ove sezone između CSKA i Žalgirisa. Nažalost, tokom jednog od ofanzivnih poseda litvanskog tima, na kraju poslednje četvrtine, dogodila se greška sa satom koji meri vreme za napad. Gostujućem timu oduzete su četiri sekunde za napad.

U ime košarkaškog kluba CSKA, tvrdim da nije bilo nikakve maliciozne namere iza ove greške. Svesni smo svoje odgovornosti i činjenice da smo zaduženi za korišćenje tehnike u areni, ali, kontrolu oko vremena utakmice, u skladu sa pravilima Evrolige i FIBA imaju sudije na terenu.

Incident je, nažalost, prošao neopaženo. Niko od učesnika utakmice, stručnog štaba CSKA i Žalgirisa, niti sudije, nije primetio šta se dogodilo. Da dodam i to da se Žalgiris posle utakmice nije žalio zbog greške. Danas je utvrđeno da se nije desila tehnička greška, a osoba koja je sedela za zapisničkim stolom i upravljala satom za dužinu napada odbija umešanost u incident.

Duboko žalimo što je nenamerna greška dovela u sumnju konačan rezultat i povredila osećanja naših navijača i svih onih koji prate Evroligu.

Svi potrebni materijali već su predati Evroligi koja će, bez sumnje, doneti objektivnu odluku vezanu za istragu ovog incidenta. Uvereni smo u to da smo pobedili na pošten način kao i da su greške sastavni deo igre sve dok se dešavaju bez namere.

Nadamo se da će naše dugogodišnje prijateljstvo sa Žalgirisom biti nastavljeno uz veliku čast i međusobno poštovanje
", navodi se u saopštenju predsednika CSKA.

Evroliga će na osnovu dostavljenih materijala sprovesti istragu, a videćemo na koji način će reagovati na ono što se dogodilo u Moskvi.

Mnogi smatraju da utakmica treba da bude ponovljena, ali je malo verovatno da će Evroliga doneti takvu odluku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke