Kokoškov se rešio noćne more i predao fenjer!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 20.12.2018.
09:39
Izvor: Sportske.net

Pre šest nedelja je Boston slavio nakon velikog preokreta, srpski trener je bio rešen da se to ne ponovi.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Finiks Sansi su ozbiljno podigli formu, vezali su četiri pobede u najjačoj ligi na svetu, poslednji su oružje pred ekipom iz Arizone položili Boston Seltiksi (pre toga savladani Dalas, Minesota i Njujork Niksi).

Ekipa koja važi za jednog od favorita na Istoku pre šest nedelja je slavila u prvom okršaju ove dve ekipe ove sezone i to na nestvaran način.

Ušli su u poslednjih 12 minuta sa 15 poena minusa, gubili su i sa 22 poena razlike, ali su izborili produžetak, u kojem su naneli poraz ekipi Igora Kokoškova.

Sinoć su Sansi imali priliku da se osvete, uspeli su ovoga puta da zadrže prednost u poslednjih 12 minuta, te su upisali bitan trijumf za jednu mladu ekipu.

Igor Kokoškov je pred utakmicu izjavio da je imao košmare zbog poraza u prvom susretu sa "Keltima", ali nema sumnje da će nakon sinoćnjeg trijumfa lakše moći da spava.

Uspeo je srpski stručnjak da pronađe dobitnu kombinaciju u Arizoni, pojačan Kelijem Ubreom, koji je nedavno stigao u ekipi u trejdu sa Vizardsima za Arizu, sveo je rotaciju na devet košarkaša, tako je izvukao najbolje iz Devina Bukera i DeAndre Ejtona, a sinoć je postalo jasno i da će Ubre imati bitnu rolu u ekipi u nastavku sezone.

Bivši krilni košarkaš Vošingtona je na terenu proveo 26 minuta, upisao je 13 poena i šest skokova, igrao je u ključnim trenucima i nema sumnje da će ubuduće imati značajnu rolu u ekipi Sansa.

Finiks je trijumfom nad "Keltima" došao do osme pobede, pa su tako pobegli sa dna NBA lige, ali ne i sa dna Zapada, fenjer su predali Atlanti i Čikagu (po sedam pobeda).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke