"Maksimalna" Zvezda na iskustvo do pobede u derbiju kola!

Autor: Nikola Miloradović
subota 15.12.2018.
21:00
Izvor: Sportske.net

U okviru 11. kola ABA lige, Mega je na svom parketu dočekala lidera na tabeli, ekipu Crvene zvezde mts, gosti su zadržali maksimalan učinak.

aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Puleni Milana Tomića gostovali su u hali sportova "Pinki" u Sremskoj Mitrovici ekipi Mege Bemaks, na kraju su uspeli da slave sa 68:78 (15:20, 10:22, 22:22, 21:14), te tako nakon 11 kola još uvek ne znaju za poraz.

U prvom kvartalu je Zvezda brzo ušla u problem, tri rana faula napravio je Džo Reglend, pa je Tomić maltene ostao bez prave opcije na pozciji organizatora igre, na "kecu" je u nastavku igrao Nemanja Nenadić.

Ipak, uspeli su "crveno-beli" na prvu pauzu da odu sa pet poena viška, a onda je visoka petorka gostiju uspela da napravi veliku seriju u drugj deonici.

Otvorili su drugi kvartal serijom 16-2 i stekli prednost od 19 poena.

Mega se mučila u napadu, samo je povremeno Bitadze uspevao da pronađe put do koša rivala, na kraju druge deonice samo 10 poena za domaćina, "crveno-beli" su na odmor otišli sa 17 poena prednosti.

Puleni Dejana Milojevića su se razigrali u ofanzivi u trećoj deonici, ali im je Zvezda bez problema parirala, te je prednost lidera ABA lige i nakon 30 minuta bila 17 poena.

U poslednjem kvartalu Zvezda blago pušta gas, ali Mega nije uspela da spusti zaostatk ispod 10 poena.

Usledila je kriza košarkaša Zvezde u napadu u odlučujući trenucima, trojkom Ratkovice domaćin prilazi na minus od šest poena, vratio je trojku Perperoglu, ali je Mega sa penala ponovo prišla na šest poena zaostatka, na oko minut i po do kraja.

Ipak, Bili Beron vezuje dve dvojke, Mega se spetljala u par napada, te su "crveno-beli" upisali trijumf sa dvocifrenom razlikom.

Perperoglu najefikasniji sa 17 poena, pratili su ga Beron sa 14 i Regland sa 13 poena.

U poraženom sastavu 23 poena Bitadzea, 11 je dodao Ratkovica, dvocifren sa 10 i Mišković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke