Mijailović otkrio još jednu dobru vest, da li će Partizan biti pojačan u nastavku sezone?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.04.2020.
16:55
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Ako postoji neko ko igrački nije imao štete od aktuelne pauze, onda je to on.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kako je i najavljeno, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je danas gostovao na klupskoj televiziji i odgovarao na pitanja navijača.

Za početak, najaktuelnija tema - šta se dešava sa nastavkom sezone, kakve su šanse za to i kakav je stav Partizana u celoj priči.

''Ova situacija još uvek traje, ovaj vakuum. Evroliga je izašla sa informacijom da će doneti odluku nakon 25. maja, mi ćemo se boriti za interese Partizana, u skladu sa našim mogućnostima.

Za sada ostaje stari format takmičenja, o novom se nije razgovaralo, za sada sve ostaje po starom, videćemo kasnije. Mi ćemo se zalagati da se poštuju postignuti rezultati do momenta kada je došlo do prekida.

Na sastanku ABA lige sam već rekao da moramo da odredimo krajnji datum do kada može da se igra po ovom formatu. Posle odluke Evrolige ćemo doneti odluku. Partizan se zalaže da se nastavi u istom formatu, a ako to ne bude moguće, Skupština ABA lige će odlučivati'', istakao je Mijailović.

Hoće li Partizan biti kompletan kada se sezona nastavi, s obzirom da je većina stranaca otputovala iz Srbije?

''Trener, tim menadžer i sportski direktor su u stalnom kontaktu, očekujemo da se svi odazovu na poziv kluba. treniraju od kuće, koliko je to moguće i siguran sam da će se odazvati'', naglasio je Mijailović.

Ono što je nejasno u ovoj situaciji je hoće li stranci po povratku u Srbiju morati u 28-dnevni karantin.

''Zavisi kakva bude bila situacija. Važeća uredba Vlade je da svi povratnici iz inostranstva moraju u karantin od 28 dana. To sada ne zavisi od nas. Ali, nadamo seda će se situacija stabilizovati''.

Rade Zagorac je potpisao novi ugovor sa Partizanom, navijače interesuje da li se nešto slično planira i sa Voldenom, Tomasom, Pejdžom... Takođe, spekulisalo se da je Mekadu završio sa Partizanom, a nije se znalo ni kakva je situacija sa Redžijem Redingom, koji je bio povređen još pre pauze.

Baš u vezi sa Redingom, Mijailović je otkrio dobru vest.

''Ne bih se bavio spekulacijama, svi igrači u trenutku prekida su i dalje na spisku igrača Partizana Što se tiče igrača i njihovih ugovora, o tome odlučuju trener i stručni štab.

Na opšte zadovoljstvo Partizanovaca, Redži Reding se dobro oporavlja, naš lekarski tim je u stalnoj komunikaciji sa njim.

Zagorcu čestitam potpisivanje novog ugovora. Radićemo na produženju ugovora sa igračima kojima smo zadovoljni, pre svega sa domaćim igračima. Jaramaz se dosta dobro pokazao ove sezone, ali imamo kvalitetan stručno štab koji dobro radi svoj posao i taj deo prepuštamo nima, a Upravni odbor će dati završnu reč na njihov predlog'', istakao je Mijailović.
-
Baner live stream
-
Razlog za zadovoljstvo u Partizanu je i zbog Uroša Trifunovića, koji se prijavio za NBA draft.

''Trifunović ide na draft, to je jako dobra stvar za Partizan. Opšte je poznato da je napredovao i dobro je da se vratio sa pozajmice iz Mege, za kratko vreme je stasao u odličnog igrača. Siguran sam da će napraviti dobru karijeru. Genetski je jako dobar, iz košarkaške je porodice'', konstatovao je Mijailović.

Ono što, s druge strane, zabrinjava, jeste nejasna situacija oko trajanja ugovora do kraja ove sezone, odnosno ne zna se da li će biti automatskog produženja za mesec dana, ili nešto duže.

''Situacija se balansira sa svih strana, menadžera, organizacija, klubova. Treba naći neku sredinu. Moraju svi da budu zadovoljni. Imamo igrače sa dugogodišnjim i jednogodišnjim ugovorima. Evroliga je izašla sa predlogom da se ugovori produže za nekih mesec dana. Veliko je pitanje da li će ti igrači želeti da igraju još tih mesec dana, ako krajem juna potpišu ugovor sa nekim drugim klubom. Ima dosta još nejasnoća'', priznaje Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke