Muta apeluje: ''Napravite sistem! U suprotnom...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.09.2014.
14:22
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Pomoćnik selektora Saše Đorđevića u našem nacionalnom timu, posle velikog uspeha u Španiji, okrenut je ponovo klupskoj problematici.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kao što je poznato, odustajanjem kragujevačkog Radničkog od učešća u ABA ligi i KLS, i Miroslav Nikolić je ostao bez posla na klupskom planu, pa posle osvojenog srebra sa ''Orlovima'' u Španiji, sada čeka pravu ponudu za nastavak klupske karijere.

A dok se to ne dogodi, popularni Muta se osvrće na velike probleme u našoj klupskoj košarci, koji neće biti rešeni sami od sebe posle velikog uspeha našeg nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu.

Jedan po jedan košarkaški centar u Srbiji se gasi. Nekada je to bio Vršac, to juče i Kragujevac, sada je ''isplivalo'' Valjevo sa Metalcem u ABA ligi, ali je neizvesno i koliko će ta priča trajati.

Sve se na kraju uvek svodi na Zvezdu i Partizan, što može da bude pogubno po budućnost srpske košarke, ne samo klupske, već i reprezentativne.

''Ako želimo vrhunsku košarku, koja je nesporno ovde među prvim sportovima, moramo svi zajedno nešto da učinimo, od KSS, Ministarstva za sport... Neophodna je strategija, zakon o sportu.

Dok toga ne bude, reka klinaca koji možda u ovom momentu ne mogu u Zvezdu ili Partizan, teći će ka inostranstvu, jer ovde više nemaju gde da igraju. Postoji opasnost da jednog dana obuku dres druge reprezentacije'',
upozorava Nikolić, a prenose ''Novosti''.













Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke