Nebojša Čović razočaran u mentalno stanje nacije, želi red: "Budžet je 5.4 miliona!"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.09.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net

Hoće li ostati na čelu kluba?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Doskorašnji bivši predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović rekao je da se s vremena na vreme razočara čitajući komentare na društvenim mrežama, te pravnim aktima mora da se stane na put sukobima interesa.

Prvi čovek crveno-belih u poslednjih nekoliko godina, koji i dalje nije saopštio hoće li se, pošto mu je istekao mandat, ponovo kandidovati za mesto predsednika osvrnuo se na reči sportskog direktora Partizana Zorana Savića koji je govorio o filijalama u ABA ligi.

"Vidim rane komentare kako pucamo sebi u nogu, ubacivanje u kontekst Zvezda - FMP, o sukobu interesa. Da vam kažem zvanično, taj sukob interesa i ta priča, bila je nameštaljka i podvala. Kada niste imali rezultat, onda ste ubacili to. I išlo je preko mojih leđa, mog sina, moje porodice. Da nas niko nije zaštitio. Na kraju krajeva, ABA ligom će u ovoj sezoni predsedavati predsednik FMP-a. Tako da se ta priča nije odnosila na nas, mislim da se više odnosila na neke crnogorske klubove, koji su u sukobu interesa, jer su se plasirali u prvu ABA ligu.

Zvezda insistira da se u tim društvenim dokumentima dođe do pravih pravila, vezanih za sukobe interesa. Ta dokumenta nikako da se usvoje, jer kad se usvoje biće mnogo reda. Mi u tu polemiku nećemo ulaziti. Čekaju nas velika iskušenja, nadam se da ćemo obezbediti finansijsku stabilnu sezonu. Kažem to, ne iz razloga što sam doskorašnji predsednik košarkaškog kluba i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva, već što je Crvena zvezda stvarno nešto posebno u srpskom sportu, nacionalni brend", rekao je Čović gostujući na "TV Happy".

Veruje da će Crvena zvezda imati tim spreman za borbu na svim frontovima, te je još jednom naglasio koliki je budžet crveno-belih i da je razočaran brojnim komentarima.

"Mislim da ćemo imati dobar, respektabilan tim, ne zaboravite da košarkaški klub Crvena zvezda u globalu, u celom srpskom sportu, igra najviši nivo takmičenja. Naš budžet će biti 5.400.000 evra, pričam o prvom timu, da ne bi bilo komentara na društvenim mrežama. Povremeno se uključim na društvene mreže da vidim kakvo je mentalno stanje nacije i stalno se razočaram. Pričaju o nekom minimumu u Evroligi, od nekih 7.000.000 evra. Da, taj minimum će se primenjivati u sezoni 2022/2023. Takođe, čekaju nas i utakmce u ABA ligi", rekao je Čović.

Osim toga, napomenuo je da su troškovi kluba u prošloj sezoni premašili sve projekcije, baš kao i prihodi, a najveći krivac za to jeste pandemija koronavirusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke