Ni traga od umora! Cedevitina ''stotka'' pred dolazak Partizana, Boutrajt opet rešetao!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.03.2017.
21:57
Izvor: Sportske.net

U susret meču odluke u polufinalu plej-ofa ABA lige, Cedevita je večeras odigrala i meč 22. kola hrvatske A1 lige.

Beta/ABA liga/Cedevita/Ev
Beta/ABA liga/Cedevita/Ev

Povezane vesti

Zbog zdravstvenih problema na klupi Zagrepčana nije bilo trenera Veljka Mršića, ekipu je vodio Đanmarko Poceko, koji je sa svojim igračima uspešno obavio posao na gostovanju ekipi Zaboka.

Cedevita je slavila ''samo'' sa 103-85, s obzirom da je na kraju trećeg kvartala imala čak 33 poena prednosti (90-57).

Rajan Boutrajt je, posle sjajne predstave protiv Partizana u Beogradu, kada je postigao 25 poena, i večeras bio najefikasniji u ekipi Cedevite sa 24 poena, šest skokova i šest asistencija. Rašad Džejms je upisao 14 poena i pet skokova, Miro Bilan 13 poena, devet skokova i tri asistencije, a Filip Krušlin (5 skokova) i Džanan Musa po 11 poena.

Ekipu Zaboka predvodio je Hrvoje Puljko sa 18 poena, šest skokova i tri asistencije.

"Igrali smo tri odlične četvrtine. U napadu smo šutirali s neverojatnim procentom šuta. Nije bilo lako jer smo u subotu igrali važnu utakmicu i mislio sam da bi igrači mogli biti umorni.

Bili su umorni na početku utakmice, ali kasnije su se počeli gurati sve jače i igrali su jako i u obrani i u napadu.

U poslednjoj četvrtini dao sam mladim igračima da igraju kako bi stekli iskustvo. Klub dobro radi s mladim igračima, svake godine imamo neke nove mlade igrače i Musa, Žganec i Arapović biće naša budućnost.

Što se tiče Veljka, on će sutra biti na treningu. Ovo je njegova ekipa. Zamenio sam ga samo za jednu utakmicu, a Dino Repeša mi je danas dao veliku podršku i dobro je pripremio ovu utakmicu", izjavio je Đanmarko Poceko posle utakmice, a prenosi klupski sajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke