Nikolić: "Samjuels odličan, Gos tihi ubica"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.10.2017.
21:22
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Partizana NIS Miroslav Nikolić kazao je da je njegova ekipa danas postigla malo manje poena zbog toga što je novi igrač uključen u sistem, ali je izuzetno pohvalno govorio o strancima iz svog tima.

aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj & Gordan Laušić
aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj & Gordan Laušić

Povezane vesti

Beogradski crno-beli savladali su Cibonu na startu 6. kola ABA lige i tako vezali četvrtu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju.

Strateg Partizana Miroslav Nikolić rekao je nakon meča da je Cibona institucija i da se nije nadao ovako lakoj pobedi.

"Znali smo da je ovo vruć teren, a Cibona je institucija. Svakome je drago da igra ovde, a posebno da dobije utakmicu. Iznenadio sam se koliko smo lako dobili, očekivao sam mnogo jači otpor i drugačiju Cibonu", kazao je Nikolić.

On je pohvalio igru u defanzivi i rekao da je ekipa zbog novog igrača postigla nešto manje poena.

"Malo smo manje dali poena jer smo doveli novog igrača koji je malo sporiji, nema još snage. Ali, odigrao je svoju rolu odlično. Zadovoljan sam igračima i pobedom", dodao je Nikolić.

Na terenu nije bilo Aleksandra Aranitovića koji je ostao u Beogradu ali ni Patrika Milera koji se nije svlačio za ovaj meč zbog lakše povrede.

"Bilo bi još interesantnije da je tu bio i Miler koji drži tempo. Lično mi je žao što i njega niste videli, tu eksploziju. Nama je sa Novicom i Čakarevićem 22,5 godine bio prosek pre nego što smo doveli Samjuelsa. Cibona ima preko 30. Džaba iskustvo kada treba trčati", rekao je trener Partizana.

Pohvale su otišle i na račun Najdžela Vilijamsa-Gosa. Amerikanac je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 20 poena i 13 asistencija.

"On je miran igrač, tihi ubica. Ovaj drugi, Miler, eksplozivan je, brz... Nekada ih koristim i u paru. Kada su teže utakmice, u Evropi, onda rade zajedno, pa je jači prenos lopte, odmorniji smo, imamo bolji šut", zaključio je Nikolić.

Partizan posle šest utakmica u ABA ligi ima skor 4-2, dok je u Evrokupu na tri utakmice ostvario jedan trijumf.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nakoto Nagano
Friday, 27.10.2017
22:28

Izgleda da Muta radi dobar posao. Svaka cast, sve vise me ovaj nas Partizan raduje. Kako mi se cini nikom u ABA ligi nece biti prijatno protiv nas pa cak ni favorizovanoj trojki. Samo napred momci!

avatar
36 Dado
Saturday, 28.10.2017
10:01

U ponedeljak potpisuje jos Rade Zagorac....

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 28.10.2017
15:27

I LeBron, Vejd i Bos stizu, ali oni iz Majamija, vremenskom masinom, sve je moguce sa partizai igokeom dinamikom. :D

avatar
nindza u pizdamii
Saturday, 28.10.2017
14:30

Ехх, када би то била истина било би лепо. :)