Novi potpis u Zvezdi, plejmejker na četiri godine!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.03.2019.
15:54
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli danas ozvaničili potpisivanje ugovora sa talentovanim igračem.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Nekoliko dana pred početak plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda je obradovala svoje navijače potpisivanjem ugovora sa 18-godišnjim plejmejkerom Lazarom Vasićem, kapitenom njenog juniorskg tima.

Kako se navodi na klupskom sajtu, Vasić je u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu zajedno sa direktorom kluba Filipom Sunturlićem potpisao četvorogodišnji profesionalni ugovor.

''Ovim ugovorom nastavljena je praksa ustanovljena u sistemu KK Crvena zvezda mts da najtalentovaniji igrači mlađih selekcija nakon igranja u pionirskim, kadetskim i juniorskim kategorijama, potpisuju prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima'', poručuju na Zvezdinom sajtu.

Zanimljiv podatak je da je Vasić prvi Zvezdin košarkaš rođen u 21. veku, koji je stasao za seniorsku košarku. Ovim sportom počeo je da se bavi u KK Abba u Bariču, a u Zvezdi je od svoje 13. godine i od tada je prošao sve mlađe kategorije u ovom klubu.

Član je i mlađih reprezentativnih selekcija, a sa juniorskom ekipom Zvezde osvojio je titulu prvaka Srbije prošlog leta. Do kraja ove sezone predvodiće ekipu na završnim turnirima ABA lige u Slavonskom Brodu, i Evrolige u Vitoriji.

"Već petu godinu sam član Crvene zvezde u koju sam stigao kao dečak. Naravno da je san svakoga od nas, pa i moj bio da se kroz mlađe selekcije izgrađujemo kao igrači i dođem do prilike da se borim za dres prvog tima.

Ovaj ugovor je velika nagrada za mene, za rad uložio i napredak koji sam pokazao igrajući u mom klubu za sve mlađe kategorije. Jedan veliki korak sam napravio, sada je samo na meni da nastavim da radim još vrednije.

Znam šta se očekuje od mene, poznajem sistem i radujem se sledećim izazovima koji mi slede u dresu moje Crvene zvezde”, izjavio je Vasić, a prenosi kupski sajt.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Wednesday, 20.03.2019
14:41

Čekaj ko je ovo na snimku što je napravio faul iz ekipe Partizana, da nije Dalo?
Pa je l' su nas pojedini novinari ubeđivali da je Zvezda (dobro, ajde i Mega) ta koja se zalaže da igra i po 4 stranca u juniorima?
Koliko ja pratim mlađe kategorije ne sećam se da je Zvezda imala inostrana pojačanja...

avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 19.03.2019
18:55

Dobro je! Sad na leto Uskokovića prebaciti u Zvezdu, a Vasića u FMP pa da za dve godine imamo oba plejmejkera iz naše škole. Srećno obojici.