Novi skandal na pomolu u ABA ligi - Ljubljančani neće izaći na parket "Pionira"?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 01.03.2020.
12:34
Izvor: Sportske.net

Večeras je zakazan meč koji bi mogao da odluči ko će sve u doigravanje.

ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde večeras u 21h dočekuju Cedevita Olimpiju.

Izgubili su "crveno-beli" u dvorani "Stožice" u prvom delu sezone sa 11 poena razlike, sada imaju isti učinak na tabeli kao i slovenački sastav (12-7) i jasno je da je ovo jako bitan duel.

Proglašen je i mečem visokog rizika, a iz Cedevita Olimpije su sada navodno poručili kako razmišljaju da li da izađu na parket dvorane "Aleksandar Nikolić"?!

Naime, oni su slali dopis ABA ligi na osam različitih adresa, povodom dešavanja iz utakmice sa Mornarom.

Navodno je trener crnogorskog sastava Mihailo Pavićević u završnici susreta svojim igračima rekao nešto zaista skandalozno.

"Oni su u bonusu, a mi imamo sudiju. Ne morate da šutirate iz daljine. Nemojte samo da 'bacate' trojke, idite na prodor ka košu", poručio je Pavićević svojim igračima.

Jedan od trojice arbitara sa tog duela će suditi i večerašnji meč u "Pioniru", u pitanju je Hrvat Hordov.

Baner

Iz Cedevita Olimpije veruju da je tako narušen integritet ABA lige i razmatraju neizlaženje na parket beogradske dvorane upravo zbog toga, ne konkretno zbog sudije, kao ni zbog predstojećeg protivnika.

Videćemo kako će se ova priča završiti, podsetimo da je Zvezda već učinila ovako nešto krajem minule kalendarske godine, kada je zbog nereda u Crnoj Gori odbila da se pojavi u Podgorici za meč sa ekipom Budućnosti.

Taj susret je na kraju registrovan rezultatom 20:0 u korist podgoričkog sastava, "crveno-beli" su kažnjeni i sa 15 hiljada evra.


Hrvatski "Večernji list" prenosi svoje informacije od izvora bliskim dešavanjima u regionalnom šampionatu da je Cedevita Olimpija zakasnila sa ulaganjem žalbe, te da su ovi navodi o neizlasku na parket uz 20. kolu u Beogradu samo način da se izvrši pritisak na sudije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 01.03.2020
16:46

Kakva budalaština! Pa valjda prvo treba razgovarati s trenerom koji je to izrekao? Pretpostavljam da nema nikakvog *nameštanja*, već je to rekao u smislu sudijskog kriterijuma na utakmici i lakog sviranja faulova. Pa zar bi, da je imao dogovor sa sudijom, to delio sa igračima, sa bilo kim? Zar bi to rekao tako da to neko čuje ili snimi? Ne znam, istina je da zvuči gadno, ali sam skoro siguran da je ovo što sam napisao.

avatar
ViniciusJR
Sunday, 01.03.2020
14:06

Hahahaha...pazi ovih. Nakon 30 dana od toga, i nakon sto su uprskali sve sto su mogli posljednjih par kola, pa se kao sjetili tog tajm auta. Dzaba je sve, plastika se topi kad postane pretoplo. Preporuka, naredne sezone se prebacite u Skoplje npr, pa da se zovete Cedevita Olimpija MZT.

avatar
Sunday, 01.03.2020
13:36

Fajnal-for, cetiri kluba, a dve ekipe Hahaha

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 01.03.2020
18:34

Rekoh ti ranije, zna se gde idu oni koji se smeju sami sebi. :)

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 04.03.2020
16:22

Uveseljavas narod svojim bajkama i izmisljotinama. :D

avatar
Monday, 02.03.2020
09:11

I takav vam pomeram dupe...