Oglasio se i Obradović: "Jedna od najtežih odluka u životu"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.06.2020.
09:40
Izvor: Sportske.net

Srpski stručnjak je nakon sedam godina napustio Fenerbahče.

EPA/Juan Carlos Hidalgo
EPA/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Bilo je puno spekulacija prethodnih meseci, na kraju je Obradović prelomio, napušta redove Fenerbahčea i odlazi na jednogodišnju pauzu od košarke.

Tako je i u startu bilo najavljivano, ali su se pregovori dve strane iznenađujuće dobro odvijali u prethodnih par sedmica, stekao se utisak da bi popularni Žoc mogao da ostane u Istanbulu, na kraju do toga ipak nije došlo.

Fener kreće u potragu za novim trenerom, a Obradović će u narednih godinu dana pažljivo motriti situaciju i birati sredinu u kojoj želi da nastavi karijeru.

Oglasio se po napuštanju kluba, ističe da mu je doneo jednu od najtežih odluka u životu.

"Minule nedelje sam imao jako tople razgovore pune poverenja sa predsednikom Ali Kočom, potpredsednikom Semihom Osojom i generalnim menadžerom Mauricijom Gerardinijem. Dogovorili smo se da uzmem par dana kako bi u porodičnoj atmosferi u Beogradu doneo odluku na miru. Doneo sam jednu od najtežih odluka u životu sa svojom porodicom i odlučio da napravim jednogodišnju pauzu.

Nakon sedam fantastičnih godina, jedina stvar koja mi je ostala je da se od srca zahvalim bivšem predsedniku Azizu Jildirimu i njegovoj upravi, kao i sadašnjem predsedniku Ali Koču, potpredsedniku Semihu Osoju i njihovoj upravi, za podršku koju su mi pružili tokom ovih godina.

Želeo bih i da pomenem podršku koju smo dobijali tokom godina od naših patrtnera kao što su Ulker porodica, Doguš grupa, Beko i svi drugi koji su nas podržavali.

Zatim, voleo bih da se zahvalim klupskom osoblju na čelu sa generalnim menadžerom Mauricijom Gerardinijem sa kojim sam podelio neke neverovatne trenutke. Takođe i svim članovima stručnog i lekarskog osoblja za sve što smo uradili zajedno, a posebno zbog izvanrednog odnosa koji smo imali i tokom teških vremena.

Veliko hvala i svim igračima sa kojima sam radio u proteklih sedam godina. Oni su najvažniji jer su ostvarili te neverovatne rezultate.

Posebno bih se zahvalio ljudima bez kojih ovaj posao ne bi imao smisla, navijačima. Pokazali su nam bezrezervnu podršku i ljubav u svakom trenutku tokom ovih sedam godina. Toliko je trenutaka koje su nam pružili koje nikada neću zaboraviti.

Bila je mi je čast i zadovoljstvo da budem deo jednog velikog kluba kao što je Fenerbahče. Ovo je novi početak za Fener, a ne kraj i siguran sam da će navijači nastaviti da podržavaju klub i da će ponovo slaviti velike sportske uspehe kao što smo to radili i ranije
", napisao je Željko Obradović.

Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke