Oslabljeni Partizan poklekao u Zagrebu, Anđušić tragičar!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.11.2015.
20:49
Izvor: Sportske.net

Bez povređenog plejmejkera Aleksandra Cvetkovića, košarkaši Partizana pružili odličan otpor favorizovanom evroligašu iz Zagreba.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U jednom od derbija 12. kola ABA lige, košarkaši Partizana poraženi su od Cedevite u Zagrebu rezultatom 75-72, što je već osmi neuspeh crno-belih od početka sezone i ponovo u neizvesnoj završnici.

Počelo je odličnom rolom Kevina Džounsa, koji je vezao pet poena za vođstvo crno-belih od 5-0. Cedevita zatim uzvraća svojom serijom 7-0, poveli su domaći nešto kasnije i sa 11-7, a onda sledi novi period dobre igre Partizana koji serijom 9-0 stiže do vođstva od 16-11.

Do kraja prve četvrtine, crno-beli su stekli i šest poena viška, a prvih deset minuta igre je okončano vođstvom Partizana od 23-17.

Najbolji u redovima Partizana bio je odlični Kevin Džouns, za koga odbrana Zagrepčana nije imala rešenja.

Crno-beli su se držali i tokom druge deonice, mogli su preko Milutinovića da stignu i do osam poena razlike, ali on je promašio zicer posle koga sledi kontra domaćih i trojka Pilepića, pa umesto osam razlike, na semaforu je stajalo samo plus tri za goste - 20:23.

Do poluvremena se vodila neizvesna borba, a na odmor se otišlo rezultatom 36-35 u korist crno-belih.

Sličan razvoj događaja i u trećoj deonici, Cedevita je uglavnom imala blagu prednost, ali posle vođstva domaćih od 47-44, Partizan serijom 6-0 stiže do vođstva od tri poena razlike.

Početak poslednje četvrtine obeležila je serija domaćeg tima koji ponovo preuzimaju vođstvo, a ono je nešto kasnije iznosilo i sedam poena razlike - 63:56. Novi plejmejker Beograđana Džamar Vilson je pokazivao veliku želju i borbenost, ali mu u napadu nije išlo, pa je tokom ovog meča upisao čak osam izgubljenih lopti.

Ipak, Partizan se nije predavao, Božićevi puleni su uzvratili trojkama Magdevskog i Anđušića, da bi onda Džouns poentirao za vođstvo crno-belih 63-64.

Ušlo se zatim u dramatičan finiš, a na pola minuta pre kraja rezultat je bio 71-71. Partizan je imao napad, a na 18 sekundi do kraja Anđušić šutem sa distance potpuno neometan promašuje ceo obruč.

Usledio je prekršaj crno-belih na Pulenu koji pogađa oba bacanja. Partizanu je ostalo još 11 sekundi za poslednji napad, a trener Božić ga je pripremio na tajm-autu.

Na šest sekundi pre kraja, Anđušić je fauliran, ali sa linije penala pogađa samo jedno slobodno bacanje - 73:72.

Sledi novi faul na Pulenu, koji je pogodio prvo slobodno bacanje, a posle promašenog drugog, Voker je iznudio novi posed lopte za domaće.

Posle novog faula i poena domaćih za 75:72, ostalo je još par sekuzndi za poslednji napad Partizana, a Marinković je iz teške pozicije promašio i Cedevita slavi novi trijumf.

Miro Bilan je sa 13 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Pulen je postigao poen manje. Odličan je bio i Voker sa 11 poena, a OVDE možete da vidite kakvom blokadom je zaustavio plejmejkera Partizana Džamara Vilsona.

U Partizanu 21 poen upisao je Kevin Džouns, uz šest skokova, a pratio ga je Vitkovac sa 10 poena.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Monday, 30.11.2015
15:52

pre 3 satanhttps://www.youtube.com/watch?v=tTJLQSuvbww (5:14-5:15) Za dlaku, sinko!nČeka kontrolunpre 4 satanPost Scriptum: Mislim da si u pravu i da je sut VM bio posle isteka vremena, ali snimak na kojem sam to video danas je jako, jako los i ipak ne pokazuje vreme na semaforu na samoj konstrukciji kosa:-D Nista nam to ne znaci i da je bio regularan, i onaj faul na kraju nam nije bio logican potez (narocito ne tako kasno napravljen), trebalo je barem prvo pokusati da im se oduzme lopta, a onda i neki brz faul...nČeka kontrolunpre 6 satinA Tepic zapravo i nije (pravi) plej, kad malo pogledas. Da, u pravu si ti i za to da smo se ranije cesto oslanjali na individualne kvalitete zvezda i pojedinaca u timu, ali bilo je tu i reda i logicnih poteza, mozda je samo u poslednje sezone Dule malo ili malo vise gresio u pogledu minutaze i davanja sanse odredjenim igracima tipa Dalo koji je igrao na ustrb Aranitovica, a ni Milutinovic se nije naigrao kod njega iako smo imali izuzetno skracenu rotaciju i svaki iole kvalitetniji igrac bi nam (i jeste) nam dobro dosao. Naravno, kad je skroz fit, a ne kao Pavlovic koji je u drugom navratu bio indisponiran...nČeka kontrolu

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Monday, 30.11.2015
12:21

https://www.youtube.com/watch?v=tTJLQSuvbww (5:14-5:15) Za dlaku, sinko!

avatar
magister
Monday, 30.11.2015
00:06

Partizan je sistematski uništen od idiota (ko razmišlja shvatiće). Ovo je pokušaj da se u nenormalnim uslovima napravi tim. Mislim da smo na putu da to uradimo. Posle ovog poraza smo možda predaleko od play ofa, čak i ako budemo pobeđivali u serijama. I zaista, morala bi se dovesti četvorka poput Labovića, da bi se igralo lakše, sa više vica, sa manje grča... Bilo kako bilo, ko razume i povezuje uzroke i posledice, strpljivo čeka. Pa nije Bog valjda zaboravio Srbe. Živimo farsu luđu od Sterijine, Domanovićeve i Nušićeve zajedno.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
23:23

P.S. Bio bi red da dodam i da smo Buducnost dobili devet razlike iako to u prvom navratu nisam hteo da napisem, a mislim da ipak treba:-D

avatar
Балша Николић
Sunday, 29.11.2015
22:14

Nije Vujosevic lud sto mu Andjusic nije igrao.

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 29.11.2015
23:51

Andjusicevo igranje ili neigranje ne porice njegovo ludilo

avatar
Балша Николић
Monday, 30.11.2015
01:34

Interesantno....

avatar
PartizanSampion
Sunday, 29.11.2015
22:09

Gospodinu Petru Bozicu zelim sto bolju trenersku karijeru van KK Partizan-a.

avatar
srecko sojic
Sunday, 29.11.2015
22:02

Koliko Partizan nema srece u pojedinim situacijamaMislim da je ovo 4 poraz od ukupno 8 poraza na ovaj nacin gde fali ono samo malo.Da li je to do trenera ili igraci nemaju koncetraciju u zavrsnici meca ne znam, a pojedini igraci ne zasluzuju da nose dres kluba.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
22:22

Metalac minus tri, MZT plus tri, Igokea minus sedam, Sutjeska plus osam, Cibona minus sest, Krka minus jedan (ovde je trebala/morala da bude nasa pobeda i ovde nam se nije vratilo), Zadar minus cetiri, Tajfun plus cetiri, Cedevita minus tri, valjda ce se nam se ovo danas nekako vratiti protiv Olimpije, ali malo teze cemo mi tu do pobede. P.S. Nije cetvrti nego sesti, i Igokea i Cibona su nas dobili bas tesno...

avatar
leo10 barselona
Sunday, 29.11.2015
22:01

Imal gde brat sergia la decime?

avatar
Petar Petar
Sunday, 29.11.2015
21:58

Pa da li je moguce da smo izgubili bas svaku utakmicu gde je nategnuto. I samo da mi je znati ko je proglasio Andjusica igracem koji sve treba da resava kad je gusto, mada realno i nemamo neke opcije? I jos jedna stvar koja mnogo zabrinjava je ta da mali Marinkovic cele sezone ni slucajno ne moze da pogodi neki sut kad je gusto (ne mislim na ovaj poslednji). Kad god je utakmica tu negde u par poena on ne moze decko ni obruc da pogodi iz otvorenih suteva koje bi realno trebalo da ubacuje lagano s obzirom na talenat koji ima. Znaci ubacuju ih Magdevski (koji je totalno bez suta), Cvetkovic, pa cak i taj Andjusic koji je po meni najveca greska ove uprave, a on nema sanse da je bocne. Sve u svemu ova sezona je mogla biti cak i dobra uz malo vise srece i malo, bas malo vise kvaliteta. Lagano smo mogli biti na bar 50% ucinka. Sa jednim kvalitetnim centrom bi bili medju pet ekipa u ligi, ovako nam je sredina tabele realan domet, i pored toga sto su retke ekipe koje mogu lako da nas dobiju.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
22:24

Nismo svaku, dve smo dobili na taj fazon (MZT i Tajfun pa donekle cak i Sutjesku), ali smo zato osam meceva izgubili na ovaj ili veoma slican nacin. Cak i pusti Milutinovic ume da ubode, ali Vanja retko i mislim da treba bas dobro da se zamisli pre davanja izjava o draftu.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
22:50

I bas to da mu ne priznaju, kakav je baksuz:-P Bas bih ja voleo da vidim da li je vreme vec isteklo jer uopste nisam siguran da jeste. Strasno je porazavajuce kad znas da ti je dovoljno da gledas samo poslednji minut, ali i kad isto tako znas da najverovatnije gubis jer trener ne zna pa ne zna, liga nikad slabija, a bez pobede na strani?!

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
21:58

Vodili smo posle sve tri prve cetvrtine, ovaj poraz mi je gori od onog od Krke...

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
21:54

Vilson, Andjusic i Perovic neka napuste kucu Partizana, narocito 1. i 2.

avatar
Serie A Fan
Sunday, 29.11.2015
21:54

Anđušić pajser nad pajserima. Dva od devet šut iz igre, a ne može čak ni sva bacanja da pogodi. Jak bek, nema šta.

avatar
Dača
Sunday, 29.11.2015
22:45

NBA potencijal, Lejkersi ga vide kao zamenu za Kobija.

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 29.11.2015
22:52

Najveći njegov kvalitet je stvarno prelepa supruga.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 29.11.2015
21:51

A zasto se ne dotaknete toga da nam mozda nije priznata cista trojka?! Cak i kad smo ovako losi, moraju da nas kradu, zasto nije bilo snimka?