Ovo je plan Filipovskog za plasman u četvrtfinale Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.03.2021.
23:09
Izvor: Beta

Kako pobediti Francuze u Ljubljani?

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski najavio je da će u nedelju razgovarati sa upravom kluba, posle loših rezultata i šestog uzastopnog poraza u ABA ligi.

Partizan je večeras u Beogradu izgubio od Cibone posle produžetka sa 87:90, u 20. kolu ABA lige i pretrpeo šesti uzastopni poraz, ukupno 11. u regionalnom takmičenju. Crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, a u četvrtak ih čeka odlučujuća utakmica u Top 16 fazi Evrokupa.

Upitan da li će ponuditi ostavku, Filipovski je rekao da će u nedelju razgovarati sa ljudima iz kluba.

Partizan je u završnici imao tri poena prednosti, ali je primio "trojku" i utakmica je otišla u produžetak.

Filipovski je rekao da je tražio udvajanje i da se ukrade lopta, a ako to ne uspe, da se pravi prekršaj i da se ne dozvoli šut Ciboni za tri poena.

"Mislim da smo imali pobedu, dogovor je bio da nikako ne ostavljamo šut za tri poena. Igrač je pao, desilo se to što se desilo, ostavili smo samog igrača na tri poena. Imali smo zadnji napad, nismo uspeli da postignemo koš, nespretno smo odigrali završnicu, tako da moram da priznam pobedu Ciboni", naveo je on.

Partizan će u sredu igrati u Ljubljani protiv Metrpolitana u Top 16 fazi Evrokupa, a trener Partizana upitan je kako pripremiti ekipu posle serije teških poraza.

"Spremaćemo se sa tim igračima koje imamo. Sa Jankovićem na petici, Rašon Tomasom na četiri, kao što smo igrali i ove utakmice od Zadra na ovamo. Nemamo drugog izbora nego da jednostavno koristimo mlade igrače, da Radovanović igra na poziciji tri i četiri, da Dangubića trošimo na četiri", rekao je on.

"Francuzi su atletska ekipa, treba ih pobediti na zemlji, u skoku, imamo deficit centimetara i visine skoka. Na tome ćemo raditi, da skrivamo rupe u odbrani pomaganjem, kao što smo danas pokušali i igrali protiv Planinića. Moramo da igramo agresivno da možemo da dođemo do nekih kontranapada", dodao je Filipovski.

Trener Cibone Vladimir Jovanović ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila.

"Čestitam igračima na pobedi, nama je svaka pobeda do kraja jako važna i svaka može da nam znači borbu za život i za ostanak u ABA ligi. Znali smo da Partizan ima problema sa povredama i da će biti skraćena rotacija, ali imali smo i mi problema u još skraćenijoj rotaciji. Ovi igrači koji su izašli, svako je stavio klub i pobedu ispred ličnih ambicija", naveo je.

"Zaslužili smo jer smo više želeli i bili pametniji na kraju, ali ovo ništa ne znači ako do kraja ne budemo pravi kao večeras", dodao je Jovanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke