Partizan daleko od prave forme, ali na kraju ipak ''plus 20''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.05.2021.
19:42
Izvor: Sportske.net

Crno-beli pobedom započeli ušešće u plej-ofu KLS i približili se polufinalu.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO

Povezane vesti

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa, košarkaši Partizana savladali su večeras u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' ekipu Mladosti iz Zemuna rezultatom 70:50.

Trener crno-belih Aca Matović nije mogao da računa na četvoricu Amerikanaca - Miku, Tomasa, Pejdža i Mozlija, koji je pre nekoliko dana otputovao u Ameriku zbog privatnih problema.

Ali, u njihovom odsustvu, upražnjena mesta popunili su novi igrači - Dereksel, Stepanović i Miletić, kao i mladi Mihailo Petrović.

Uvodne minute meča obeležio je Nemanja Dangubić sa pet poena, a do kraja prve četvrtine razigrao se kapiten Veličković, koji je brzo stigao do deset postignutih poena i Partizan je na kraju prvog kvartala imao vođstvo od 21:14.

U drugoj deonici ta razlika je iznosila i 32:19 posle izvanredne blokade  Stepanovića, pa poena Zagorca iz kontre, ali onda je usledio prazan hod ''Parnog valjka''.

Do kraja prvog poluvremena, Mladost je napravila seriju 7:0, početkom drugog ju je uvećala na 12:0 i prišla na samo poen zaostatka - 32:31. Ukupno, crno-beli su više od sedam minuta bili bez poena.

Dangubić je konačno poentirao za Partizan posle četiri minuta igre u trećoj četvrtini i crno-beli su potom brzo otišli na ''bezbednu udaljenost''.

U poslednjoj četvrtini gosti su potpuno energetski pali, što Partizan koristi da stigne i do dvadesetak poena razlike.

Uroš Trifunović je sa 16 poena bio najefikasniji u Partizanu, Veličković i Dangubić su upisali po 12. Odličan u skoku bio je Miletić sa 12 uhvaćenih lopti, uz četiri poena. Kod gostiju najbolji Gombo sa 14 poena.

Druga utakmica igra se u subotu, kada će Mladost biti u ulozi domaćina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke