Partizan ne može bez drame, poraz u Francuskoj!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.12.2020.
22:30
Izvor: Sportske.net

Finiš nije protekao kao protiv Mege za vikend...

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je večeras gostovao ekipi koja ga je usred Beograda ubedljivo savladala (89:76) i koja mu je direktni konkurent za što bolji plasman u Grupi A i što bolju poziciju na ulasku u Top 16 fazu takmičenja.

Crno-beli na kraju nisu uspeli da se revanširaju Buržu, francuski tim je slavio sa 73:71, pa će Partizan tek sa četvrte pozicije u narednu fazu takmičenja.

Prvu četvrtinu je obeležila uglavnom ravnopravna borba, a Partizan je, predvođen Tomasom i Jaramazom, krajem prve i početkom druge deonice uspeo prvi put da stekne osetniju prednost - 31:21.

Međutim, završnica ovog dela igre nije protekla u tom stilu, uz Anđušića i Omića se razigrao i Kanađanin Skrab i Burž je uspeo da razliku učini minimalnom pred odlazak na poluvreme - 41:40.

Treća četvrtina je podsećala na prvu po razvoju događaja, ravnopravna borba sve do završnice te deonice kada je Partizan poveo sa šest poena razlike - 59:53.

Ponovo nije dugo potrajalo vođstvo crno-belih, Burž je sredinom poslednje deonice uspeo da preokrene rezultat, a na oko tri minuta do kraja, na semaforu je stajalo 67:63 za domaće.

Ali, budi se Partizan, uzvratio je za vođstvo od 71:69 i meč je ušao u dramatičnu završnicu.

Činilo se da su crno-beli blizu pobede, ali kada je bilo najvažnije domaći su bili koncentrisaniji - novi preokret za konačnih 73:71. Presudio je Tomas Skrab košem u poslednjoj sekundi!

Danilo Anđušić je sa 16 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Rašon Tomas je predvodio Partizan sa 15 poena.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Wednesday, 16.12.2020
00:01

Da prodjemo ovu sezonu nekako,pa da se od godine resetujemo. N.Jankovicu je domet Krka, slab odraz, katastrofalna slobodna bacanja, bez suta sa distance. Jedino sto je borben, ali to nije dovoljno za ovaj nivo takmicenja. Zagorac takodje,da promeni sredinu, bolje dati vise prostora Trifketu. Od Radeta slaba vajda, katastrofalno nesigurni suter, olubi obruc.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 15.12.2020
23:41

Ma i treba bre da gubite svaku u poslednjoj sekundi. Znaci vi toliko izazivate nesrecu u toku utakmice da vam se uvek ona i desi u poslednjim napadima. Ej tri napada covek ne moze da izdribla loptu, sam sebi je izbija nogama, rukama. Ja stvarno ne znam da nadjem neku rec opravdanja. I zacrtali da Jaramaz resi utakmicu a on decko celu utakmicu ne moze loptom dva puta u parket da udari a da mu ne pobegne. Igramo poslednja tri napada bez akcije nego jedan uzme loptu lupa je petnaest sekundi, bori se sa njom ko da je nikad u ruci nije drzao i onda sutne iz nemoguce pozicije. Strasno. ne znam ni sto li gledam vise ovo njeSra od kosarke koju igramo.... Samo se nerviram bez ikakve potrebe, ni za milimetar ne napredujemo u ovoj sezoni, svaka utakmica je apsolutna kopija one prethodne, iste greske, isti problemi i nema nacina da se to ispravi. E sad, ne znam da li su igraci toliko tupavi da ne umeju da odigraju ista sto im se nacrta, ili ovaj Filipovski crta najgluplje akcije u zavrsnicama od svih trenera na svetu. Verujem da ovo drugo nije u pitanju. A ako mi mislimo da mi imamo igraca koji ce uzeti loptu odigrati jedan na pet i resiti utakmicu onda ne vredi komentarisati nista. Ovo sve treba resetovati i dici ruke od ove mucne sezone...

avatar
Borkes
Tuesday, 15.12.2020
23:35

Ovaj trener pravi izmene, ni sam sebi nije jasan sta radi...Jankovic izgubljen u prostoru i vremenu, 4 uzastopna napada potrosio, Zagorac, jbt, sta je s tim covekom, kakva nezainteresovanost, posebno se vidi u odbrani kosa prilikom poslenjeg njihovog kosa, Jaramaz 2 napada trosi do kraja uz suteve budi Bog s nama....Da nije tuzno, bilo bi smesno....
Prva ekipa u istoriji kosarke koja je imala skoro duplo vise skokova (42-24) i IZGUBILA....
AAAAAAAAAAAAAA

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 15.12.2020
23:33

Ove godine katastrofalni i Crveno i Crno beli, sve se plasim da gledacemo crno-gorsko finale ABA a mozda jedino Mega moze da iznenadi od nasih timova.