Partizanovo ''zbogom'' plej-ofu?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.01.2021.
19:52
Izvor: Sportske.net

Ništa od Partizanovog revanša, crno-beli pali ispod 50 posto uspešnosti u ABA ligi.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Bljesak iz meča sa Trentom u Evrokupu kratko je potrajao, Partizan se ponovo vratio na staro u ABA ligi ove sezone. Već osmi poraz doživeli su crno-beli u 15 odigranih kola regionalnog takmičenja, ovoga puta u derbiju protiv Budućnosti u Podgorici, rezultatom 80:72.

Podgoričani su stigli do svoje desete pobede u 12 mečeva, a Partizan sada samo teorija ostavlja u trci za plasman u plej-of, što se teško moglo zamisliti pred početak ove sezone.

Dugo su i jedni i drugi tražili pravi ritam u napadu, tokom većeg dela prve četvrtine bilo je malo poena, a to se pogotovo odnosi na Partizan, koji osim Dangu bićeve trojke čak šest minuta neuspešno pokušavao da postigne nove poene iz igre.

Tek ulaskom Džoša Perkinsa crno-beli se napadački bude, i Uroš Trifunović je ušao u sjajnu seriju, vezao je osam poena za minut, a onda je Perkins svojom trojkom doneo vođstvo gostima - 19:16.

Na drugoj strani šuterski najraspoloženiji bili su Italijan Dela Vale i sjajni Nikola Ivanović, a  druga četvrtina donela nam je igru u mini-serijama jednih i drugih. Kao po pravilu, Budućnost je stizala do četiri-pet poena razlike, Partizan poravnavao, pa su se domaći ponovo odvajali i na poluvreme je tim Petra Mijovića otišao sa pet poena prednosti - 41:36.

Treću četvrtinu obeležili su Markus Pejdž i Erik Mika. Pejdž je u tom periodu pogodio tri, Mika svoju drugu trojku iz dva pokušaja na ovom meču i Partizan je uspevao u nekoliko navrata ponovo da povede.

Na drugoj strani, raspoloženi Dela Vale je pravio sve više problema Partizanovoj odbrani, ali se očekivalo da bi ulaskom Perkinsa crno-beli kao i u prvom poluvremenu mogli da pojačaju ritam i eventualno steknu osetniju prednost. Ali, Perkins nije bio na nivou iz prvog poluvremena, imao je nekoliko grešaka tokom treće četvrtine, bez učinka u napadu i u poslednji kvartal se ušlo rezultatom 54:54.

Četvrta četvrtina počela je tehničkim greškama za Nikolu Ivanovića i trenera Budućnosti Petra Mijovića zbog protesta, ali to kao da je dodatno motivisalo Ivanovića, koji uzvraća trojkom za 57:55 u korist domaćih. Potom novi promašaj Perkinsa, pa koš Apića uz faul Mozlija i opet je Budućnost na ''plus četiri'' - 59:55.

Nešto kasnije Perkins pravi i prekršaj nad Ivanovićem pri šutu za tri poena i Budućnost je povela sa 64:57.

-

-

 Ivanović je do kraja odlično vodio svoj tim do pobede, a izuzev probuđenog Zagorca, Partizan više nije imao raspoloženog igrača u napadu. Ipak, i Podgoričani posustaju, pa Partizan na 40 sekundi pre kraja poenima Mekntajera stiže do 75:72. A onda, naravno, Nikola Ivanović pogađa novu trojku, svoju četvrtu večeras i stavlja tačku na ovaj meč.

Ivanović je sa 25 poena bio najefikasniji u ekipi Budućnosti, Dela Vale ga je pratio sa 15. U Partizanu Zagorac 14, Mika 11, Perkins 10 poena, od toga samo dva u drugom poluvremenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Saturday, 16.01.2021
20:03

Definitivno zbogom. Sa mnogo slabijim timovima je Partizan postizao bolje rezultate u regionalnoj ligi ali... takva sezona, šta da se radi. Liga je jaka, jača nego ikad. Kamo sreće da i fudbalu imamo ovako nešto.

avatar
kanadjanin
Saturday, 16.01.2021
19:57

Ovo je sudijska kradja. Posle tehnicke Mijovicu kompletno okrenuki kriterijum