Počela prepucavanja - Igrač Kavsa smatra da košarkaš Voriorsa "nije dovoljno pametan"?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 31.05.2017.
17:01
Izvor: Sportske.net

U noći između čevrtka i petka očekuju nas prva utakmica velikog NBA finala između Klivlend Kavalirsa i Golden Stejt Voriorsa.

Beta/AP Photo/Eric Risberg
Beta/AP Photo/Eric Risberg

Povezane vesti

Sezona u NBA ligi se približila samom kraju. Predstoji nam ono što smo čekali čitave godine, veliko finale i još jedan istorijski okršaj Voriorsa i Kavsa.

Pretprošle sezone su "Ratnici" bili bolji od Blatovih Kavsa, minule su Luovi Kavsi bili bolji od Voriorsa, pa je bio red da ove sezone zakažu majstoricu.

Lebron ulazi nadahnut, postao je najbolji strelac u istoriji plej-ofa, prestigao i legendarnog Majkla Džordana, a nema sumnje da će već u predstojećem finalu napraviti u dobru zalihu poena koja će ga održati na vrhu.

Voriorsi su sa druge strane već ispisali istoriju u ovom plej-ofu, jedini su tim koji je do velikog finala stigao bez poraza, mada i prošle godine su oborili rekord za koji se verovalo da nikada neće biti oboren, pa su u velikom finalu ispustili prednost od 3:1 i ostali bez prstena.

To je samo još jedan dokaz da se pred veliko finale sve baca u vodu, oba tima kreću od nule, a onda ostavljaju svoje srce na terenu kako bi se domogli možda i najveće nagrade u savremenoj košarci.

Poznato je da između ova dva tima vlada velika netrpeljivost, kako se prethodnih godina stvorio i rivalitet, a prepucavanja su čini se već počela.

Kako "Bleacher Report" prenosi, jedan igrač Kavalirsa smatra da centar Voriorsa Džaval Mekgi "nije dovoljno pametan" da bi igrao finale.

Mekgi Macgee
Foto: Beta/AP Photo/Chris Szagola

On smatra da bi zbog pomenutog nedostatka, Mekgi mogao da presedi čitavo finale ili da će u najboljem slučaju dobiti mizernu minutažu.

Mekgi je u plej-ofu bio faktor iznenađenja za Voriorse, postiže u proseku 7 poena uz 3,2 skoka i 1,1 blokadu po meču, a sa njim u na parketu Voriorsi postižu 26,3 poena više od protivnika na 100 poseda, bez njega 14.

Dakle, jasno je da je imao bitan uticaj na njihovu igru, a toga su očigledno svesni i Kavalirsi, te pokušavaju da ga isprovociraju i pre same utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Wednesday, 31.05.2017
20:40

Javale je vec bio prvak, ali u shaqtine a fool kategoriji.

avatar
REY_DE_EUROPA
Wednesday, 31.05.2017
23:29

Zasto prozivaju mekgia za pamet, pogledam kosarku tu i tamo, ali nisam provalio u cemu je stvar? :)

avatar
REY_DE_EUROPA
Thursday, 01.06.2017
15:25

Ukucao, vidio, premijao se :)

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 01.06.2017
09:22

Pa to je vise zbog njegovih gluposti koje svremena na vreme napravi,ukucaj shaqtine a fool i njegovo ime i vidices