Posle ''plus 39'', Zvezdin trener citirao Duška Radovića...

Autor: Darko Mitrović
subota 19.11.2022.
20:28
Izvor: Sportske.net

Duško Ivanović imao još jedno zanimljivo obraćanje novinarima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Zvezdina šok-terapija je uspela, novi trener Duško Ivanović je uspeo da ''probudi'' ekipu koja je vezala dve pobede od njegovog dolaska, a večerašnja nad Cibonom je bila ubedljiva - 92:53.

Crnogorski stručnjak polako počinje da sprovodi svoje zamisli, ali još uvek nije zadovoljan i veruje da njegovi igrači mogu i bolje od ovoga što su večeras pokazali.

''Večerašnja utakmica je bila jedna proba da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano, ozbiljno i nismo mogli. Nismo mogli. Bilo je momenata kada smo igrali sa koncentracijom, dobrom odbranom, sa dobrim napadom, sa logičnim napadom, sa odličnim rešenjima. Ali imali smo praznog hoda, loših solucija, loših odbrana. To moramo popraviti, svaka naredna utakmica će biti teža protiv ekipa koje imaju puno veći kvalitet.

Za mene je svaka utakmica fešta. Svaka utakmica mora da se pristupi sa koncentracijom i euforijom da odigraš što bolje. Ja hoću takve igrače, ja tako pristupam svakoj utakmici i to tražim od ekipe. Nije bilo 40 minuta, to mora da bude 40 minuta. Imali smo u određenim momentima, ali ne u 40 minuta. Mi da bismo nešto postigli, mi moramo da igramo 40 minuta'', izjavio je Ivanović posle meča.

S tim u vezi, citirao je i Duška Radovića...

''To je što je. Nema jesam zadovoljan ili nisam, to je što je. Ono što kaže Duško Radović, hteli bismo, ali ne možemo. Ali kad bismo hteli više, onda bismo mogli. Ali želimo taman toliko pa ne možemo'', dodao je Ivanović i naglasio da od igrača očekuje da daju 100 posto svojih mogućnosti bez obzira da li su na terenu pet, 10, 15 minuta...

Navijače brine forma Ognjena Dobrića, ali Ivanović drugačije gleda na ono što reprezentativac Srbije prikazuje na terenu.

''Ognjen je napravio dve velike greške u odbrani, ali je inače igrao dobro. Ja znam da je teško dati koš, meni nije merilo jesi li dao koš ili ne. Ima toliko aspekata u igri koji kažu da li si igrao dobro ili ne, to nisu samo koševi'', objasnio je Ivanović.

Zanimljiv odgovor dao je i u vezi izvođenja iz igre Nemanje Nedovića odmah posle pogođene trojke.

''Nelogično rešenje - nije nam bio cilj da damo, cilj je bio da igramo akciju i da odigramo to'', naglasio je Ivanović.

Zvezda se sada ponovo okreće obavezama u Evroligi. U utorak će gostovati Albi u Berlinu, a dva dana kasnije dočekaće ekipu Makabija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke