Probudio se Partizan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.12.2020.
22:14
Izvor: Sportske.net

Dva lica crno-belih protiv Venecije, prevagnulo je ono koje ipak ohrabruje njegove navijače.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedom su priveli kraju učešće u prvoj fazi takmičenja u Evrokupu, gde su još ranije osigurali plasman u Top 16 fazu.

Šesti trijumf u deset odigranih kola Partizan je ostvario večeras na gostovanju u Veneciji, rezultatom 79:59 i tako potvrdio četvrto mesto u grupi.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovakav epilog, jer je igra crno-belih ličila na onu iz Novog Mesta protiv Krke, gde su crno-beli poraženi sa 69:50.

Veliki broj izgubljenih lopti, loš procenat šuta, bezidejnost... sve to je karakterisalo igru ekipe Saša Filipovskog u prvih 20 minuta koje je Venecija ''ni kriva, ni dužna'' dobila sa 33:27.

Ali, u nastavku potpuno drugačija slika.

Konačno je Partizan počeo da liči na tim, konačno su se razigrali njegovi igrači, pre svih Rašon Tomas i Ognjen Jaramaz. Igra u odbrani je bila bolja, a u napadu je povećan procenat šuta, značajno smanjen broj izgubljenih lopti u odnosu na prvo poluvreme i rezultat svega toga je preokret i na kraju ubedljiv trijumf crno-belih.

Tomas je sa 17 poena i pet skokova bio najefikasniji u Partizanu, Jaramaz je upisao 12, a Trifunović i Pejdž po 11 poena.

Domaće je predvodio Mičel Vat sa 21 poenom i pet skokova.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 29.12.2020
23:19

Venecija je projektovana za osvajanje NBA lige!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 29.12.2020
23:42

Za sta ste vi projektovani, za osvajanje EL? Da nema Himkija, fenjer biste drzali vi ili feNer, toliko o tome koliko ste sposobni, a samo arcite i arcite drzavne pare za potrebe vecito propalog projekta...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 31.12.2020
13:15

A vi ste gazili u ULEB Kupu, nema ko vas nije demolirao i tamo, a bogami i u Beogradu Hahaha Sto ne napises od koga ste gubili svih onih godina, nekad cak niste ucestvovali ni u tom takmicenju, to bar dovoljno govori.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 30.12.2020
13:07

U Himkiju imaju Sveda koji ima veca primanja od svih kosarkasa Zvezde zajedno, u Feneru imaju Nanda koji ima veca primanja od svih kosarkasa Zvezde zajedno, ova sada EL je skup kluba koji zajedno imaju barem 30 igraca koji mogu imati finu ulogu u NBA ligi, a ne ono smece od takmicenja koje ste vi igrali sa klubovima slabijim od iste ove Venecije. Pazi ti ove izvanredne rezultate:

Sezona 2001/02 Pozicija 6 od 8 timova, u grupi sa Cibonom, Ostendeom, Asvelom, Uralom, AEKom, Skavolinijem i TAU Keramikom, sve silni klubovi!

Sezona 2002/03 Pozicija 8 od 8 timova, u grupi sa Idea Slask, Real Madrid, Asvel, Virtus, Oly, Ulker ,CSKA.

Sezona 2003/04 Pozicija 7 od 8 timova, u grupi sa Asvelom, Romom, Pau Ortezom, Olimpijom, Cibonom, Ulkerom, Barselonom, opet strasni timovi!

Sezona 2004/05 Pozicija OPET 8 od 8 timova, u grupi sa SJAJNIM Prokomom, Oly, Estudiantes, Real, Cibona, Efes, Bolonja.

Sezona 2005/06 Pozicija OPET 8 od 8 timova, u grupi sa Pau Ortezom, Sienom, Ulkerom, Realom, CSKA, Unikahom i Panatom.

Sezona 2006/07 Tu krece ludilo, sa prolazom 6 klubova od 8 iz grupe, Partizan je 6 od 8 timova, u grupi sa Olimpijom, Cibonom, Romom, Unikahom, Huventudom, Makabijem i Panatom. Kasnije odmah ispali.

Sezona 2007/08 Pozicija 5 od 8 timova, u grupi sa Brose, Chorale, Roma, Ulker, Barsa, Real, Panat. Kasnije prosli grupu kao drugi od 4 tima, pa ispali glatko od Tau Keramike.

Sezona 2008/09 Pozicija 4 od 6 timova, u grupi sa Panioniosom, Efesom, Milanom, Realom i CSKA. Kasnije prosli grupu kao drugi od 4 tima i ispali opet glat od CSKA.

Sezona 2009/10 Pozicija 3 od 6 timova, u grupi sa Entente, Rytas, Efes, Unikaha i Panat. Kasnije prosli grupu kao drugi od 4 tima, izbacili Makabi i ispali od Oly.

Sezona 2010/11 Pozicija 4 od 6 timova, u grupi sa opet SJAJNIM Prokomom, Himkijem, Zalgirisom, Kucom Laboral i Makabijem, posle toga ispali kao poslednji u grupi.

Sezona 2011/12 Pozicija 5 od 6 timova, u grupi sa Spirou, Milanom, Efesom, Makabijem, Realom. Dalje se nisu plasirali.

Sezona 2012/13 Pozicija 6 od 6 timova, u grupi sa Rytasom, Broseom, Besiktasom, Barsom i CSKA.

Sezona 2013/14 Pozicija 4 od 6 timova, u grupi sa Budivelnyk, Nanter, Barsa, CSKA i Ulker, kasnije ispali u grupi gde su bili 7 od 8 timova.

U 13 vezanih sezona, gde je KK Partizan imao izrazitu pomoc drzave, gde se sve i jedan nas najtalentovaniji kosarkas morao kaliti u Partizanu, taj isti Partizan NIJEDNOM nije bio bolje plasiran od toga da bude na poziciji 3 od 6 timova, sto bi u danasnje vreme bio pandan tome da se bude 8 od 16 timova ili drugim recima, samo jednom za sve te sezone, KK Partizan bi prosao grupu, da je islo pola timova iz grupe. CAK 4 puta ste bili POSLEDNJI na tabeli ili sto vi se reklo fenjerasi. Na sve to, porediti danasnju EL sa tadasnjom sa tim Prokomima, Nanterima, Budevljicima je smesno. KK Crvena Zvezda, pravi sada bolje rezultate nego sto je KK Partizan ikada pravio, ne racunajuci osvojenu EL, a sada nema nikakvu mogucnost da jednog Jokica, Bjelicu, pa cak ni Marjanovica i Gudurica zadrzi par sezona, ne moze da dovede Teodosica pred kraj karijere, ne moze dovesti Nedovica, dok je KK Partizan lagano zadrzavao Bogdanovica, Pekovica. Nikola Jokic da je neko 1990 godiste, ne bi on video NBA lige, dok bar 3 sezone ne bi odigrao u Partizanu.

Smesan ste klub, zato cete ove godine biti na solidnoj 6oj poziciji u ABA ligi, naredne na 9oj, pa polako u ABA2.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 29.12.2020
23:15

Goropadni Paca.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 30.12.2020
13:12

Spisak vasih protivnika u Evroligi iz godina kada ste ucestvovali:

- Ostende
- Ural
- Skavolini
- Slask
- Asvel
- Pao Ortez
- Prokom
- Brose
- Chorale
- Panionios
- Entente
- Spirou
- Budivelnyk
- Nanter

Pa mene je sramota.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 31.12.2020
13:14

A protiv koga biste vi igrali da ste bili na nasem mestu kao sto niste? Tebe i treba da bude sramota, ali, ne zbog ovoga, za toliko sezona, mora da bude i neki slabiji protivnik. Ne razumes se u kosarku, sta fali Uralu, Skavoliniju, Asvelu i Ortezu?