Rađa ima rešenje za posrnulu reprezentaciju Hrvatske?

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.09.2018.
13:53
Izvor: Sportske.net, index.hr

Kako se do sada toga niko nije setio?

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Posle dva najnovija poraza u kvalifikacijama, reprezentacija Hrvatske ozbiljno je dovela u pitanje plasman na Svetsko prvenstvo.

Trenutno se nalazi na poslednjem mestu u svojoj grupi, ali sa samo jednom pobedom manje u odnosu na trećeplasirane Poljake.

Naizgled, situacija i nije toliko alarmantna, jer do kraja kvalifikacija ima još četiri kola, ali problem je što u sledećem ''prozoru'' selektor Anzulović neće moći da računa na NBA igrače.

Selektor je posle poraza u Poljskoj održao sastanak sa čelnicima Saveza, a danas su svi izašli pred novinare.

''Pre svega, rekao bih da smo svi razočarani rezultatima iz poslednje dve utakmice i porazima od Litvanije i Poljske. Kao trener ću preuzeti svu odgovornost koju trener može preuzeti za  to.

Naravno da bih danas menjao neke stvari u pripremi i svemu onom što je prethodilo. Nakon svih analiza koje sam napravio sa saradnicima, smatram da smo u selekciji promašili s dva igrača te smatram da fizički nismo bili spremni.

Tu od odgovornosti izuzimam kondicionog trenera Šimu Tomaševića koji je učinio sve što je u njegovoj moći. Što se taktike tiče, u globalu ne bih ništa menjao. 

Bili smo pripremljeni u svakom segmentu, a sve što se događalo na parketu, posledica je gore navedenih stvari U najkraćim crtama to je moj rezime onoga što se događalo kroz ove dve utakmice i kroz 20 treninga koje smo odradili pre kvalifikacija", izjaivio je selektor Dražen Anzulović, a prenosi ''Index''.

Ispred Saveza oglasio se Dino Rađa koji je ponudio rešenje za bolje rezultate hrvatskog nacionalnog tima - red, rad i disciplina. I optimista je da će rezultati doći.

''Videli ste kakav pritisak imaju mladi igrači, to je teže sprovesti s ljudima koji imajju 30 godina. Znate, ja sam optimističan po pitanju budućnosti.

Treba puno rada, ali sada nam se otvara prostor da u miru radimo i spremamo se za nešto dalje. Dozvolite da sam prošao puno toga i znam što treba da bi se došlo do rezultata.

Mogu vam samo obećati da će se od danas samo tri postulata postaviti pred trenera: rad, red, disciplina. Ko je voljan to pratiti, biće tu, ko nije, zahvalićemo mu se'', zaključio je Rađa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke