Radonjić je sad još motivisaniji - Zvezda će ''zgaziti SVE''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.03.2017.
20:34
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Posle jeseni i zime tokom kojih je Crvena zvezda oduševljavala i domaću i evropsku javnost, početak proleća doneo je teškoće Radonjićevom timu, koji će morati da odgovori teškim imperativima pobeda u narednim mečevima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle tri uzastopna poraza u proteklih desetak dana (Olimpijakos, Barselona, Budućnost), Crvena zvezda je prilično zabrinula svoje navijače.

Igra više nije na nivou one iz najvećeg dela sezone, napad ne funkcioniše, a ono što je najteže od svega jeste činjenica da su na redu odlučujuće utakmice i u Evroligi i u plej-ofu ABA lige.

Protiv Uniksa i Darušafake, Zvezda će se boriti za plasman u Top 8 Evrolige, a posle sinoćnjeg poraza u Podgorici, i majstorica polufinala plej-ofa ABA lige se jednostavno mora dobiti bez obzira na veliku istrošenost ekipe nehumanim sistemom takmičenja.

Ipak, trener Dejan Radonjić veruje da će njegov tim pokazati šampionski kvalitet - da je najbolji kada je to najteže, pogotovo u ABA ligi.

''Bolji smo od svih i to ćemo na kraju da pokažemo. Morali smo da napravimo tim koji će biti sposoban da dobije i neku utakmicu u Evroligi. Prognozirali su nam na startu tri ili četiri pobede, pa smo došli do borbe za plasman u top 8 fazu.

Ako neko misli da je to tako jednostavno, onda se grdno vara. Posmatrajući ove momke kako i koliko svakodnevno rade, najbolje znam koliko je teško postići sve što smo uradili u dosadašnjem delu sezone'',
poručio je Radonjić, a prenose ''Novosti''.

On je dodao da je teško i nabrojati sve utakmice koje je Zvezda odigrala ove sezone, a kamoli odigrati ih i pobeđivati u kontinuitetu. Na sve to su se nadovezale i povrede ali ''na muci se poznaju junaci''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 30.03.2017
16:06

Moramo i za Jovica neku zamenu da nadjemo jer ova dvojica se nece mavici na ovu poziciju, plus Djenka je 2-ka po vokaciji. Zatim ni Jovicu plej nije bila pozicija, ali se prilagodio veoma uspesno, a nama treba pravi plej od pocetka do kraja.

avatar
Čeki
Thursday, 30.03.2017
15:59

Sto je najgore ovo se Zvezdi ovako desava vec par sezona: malo dok udju u ritam, pa kidaju, pa malo padnu, pa se opet pridignu, ali to ne bude na nivou kad su bili najjaci, moraju da se nadju neka solidna resenja za klupu koja bi mogla da iznese kakvu takvu minutazu da bi glavni igraci bili odmorni.

avatar
Thursday, 30.03.2017
00:02

Naravno da hoce... zgazicete sve u vasoj CL KLS... Dok ne dodjete kod nas,ZADALI SMO VAM PRVI I ZADACEMO POSLEDNJI UDARAC...nI sta onda rodjaci... imate jos dve nedelje da mastate pa onda stvarnost... pa kriv je onaj kriv je ovaj... MA POGLEDAJTE BURE BARUTA...

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 29.03.2017
23:42

Sto se tice ovih prostora ovde zna se epilog -Osvojicemo sve! Ovako ce biti cak i lepse, videti kako se mukice raduju cim nam se desi neka nesreca i pad, a i sami znaju da ce biti Kalemegdan u junu, u Radonju i njegove reci niko ne sumnja. U EL cemo imati 16 pobeda sto je dokaz strasne nase igre i sezone, ni daleko bogatiji nisu mogli ni blizu slicno da naprave...liga u kojoj ti treba skoro 20 pobeda da bi bio siguran i da ne strepis, je jednostavno bolesno teska, jednom timu sa ovih prostora je trebalo 5-6 godina za toliko broj pobeda.... ovo je sve potvrda da je ovo nenormalno nikad teza EL po sistemu i formatu..iscrpljujuca, naporna, veoma kvalitetna, sa nikad vise ulozenog novca i dovedenih Nba igraca, po svim parametrima izuzetno teska, u odnosu na ranije visi nivo, drugi sprat i to svi po Evropi govore... najveci strucnjaci na svetu su saglasni sa tim, i samo profesionalci, i ljudi koji su u toj prici znaju koliko je sve ovo tesko ove sezone...Bolji smo od svih i to cemo pokazati na ovim prostorima, a u eliti svi na kontinentu nam poredvidjali zadnje ili predzadnje mesto, gledajuci na papiru nas kvalitet i ubedljivo najsiromasniji budzet, a mi smo uradili mnogo, i mnogo vise bi i napravili, da se nisu najvazniji igraci povredili. Ovo ce biti uspesna sezona, ubedjen sam u to, ali jednostavno je prenaporna, i treba siri roster sto se tice kvaliteta, jer ne moze petorka sama da iznese ovo bez velikog ucinka jos nekoliko igraca u rezervi, tu opet budzet dolazi kao posledica, ali selekcija se mora i svakako moze bolje obaviti. Niko u Evropi nema ovako naporan raspored kao Zvezda i niko ne igra najvaznije meceve u zavrsnici regularnog dela EL, i to je pored nekih drugih stvari jednostavno doslo na naplatu, morace nesto da se menja sto se tice toga, jer zaista su nehumani uslovi za ove heroje koji su ipak od krvi i mesa, mucenje ih je samo gledati kako skapavaju od umora...pad je prisutan, i jos odavno zbog rasporeda je moglo da se pretpostavi da ce ovako biti, ali mi ne bi bili sampioni kada se ne bi izvukli iz ove situacije, i prebrodicemo sve ovo, sampionsko srce se ne potcenjuje.

avatar
Bomb@$
Thursday, 30.03.2017
00:03

Brate,veci ti komentar ,nego sam tekst :D Evo ti lajk za trud, a citati vala ne mogu

avatar
Thursday, 30.03.2017
00:07

Koje Vase(CRNO BELO je) sampionsko srce... kao sto kazes to sto ste odigrali,odigrali pobedili,pobedili jos ove dve utak. pa u rupu... kraj...gotovo... i opet jovo nanovo ne prati se kosarka...

avatar
Wednesday, 29.03.2017
20:49

I da, Darusafaka Evroliga Dogus Grupa prolazi, a nama dosta i 16 pobeda, lepo smo naplatili plus svakako niko nije ocekivao mada sam ja odmah rekao kad sam video tu prvu tekmu sa Darusafakom da ce biti nesto slicno, ali su i moje prognoze ovi momci nadmasili.

avatar
Čeki
Thursday, 30.03.2017
16:02

Pazi mi sto smo ti to naplatili, pola nam uzeli na kazne.

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 29.03.2017
20:46

Upali smo u krizu, evidentno je. Mec sa Olimpijakosom nas je ubio psihicki. Svako normalan zna da je mnogo bitnije da osvojimo ABU nego da prodjemo u TOP 8. Tome treba da podredimo sve. Ne verujem da Buducnost moze da nas dobije u Beogradu pored svega, ali opet, treba biti oprezan. Na kraju sezone, Luki Mitrovicu uruciti zahvalnicu za sve sto je uradio za klub, zameniti ga Boldenom. Umesto Kuzmica Ostin, umesto Voltersa neki vrstan plej suter, skorer. I to je vec fina ekipica. Moze da se napadne i F4 u Beogradu. Naravno, sto je bitno, treba ubosti zamenu i za Jovica koji sigurno ide i za kog cemo uzeti dobar novac. Ali sve ce se to srusiti ako ne osvojimo ABA ligu, to treba da nam bude prioritet broj 1.

avatar
Black&White
Wednesday, 29.03.2017
21:08

Sta bi bilo kad bi bilo :D kako si sve to lepo napisao :D :D haha

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 30.03.2017
00:45

Sta bi bilo ? Sve ovo je realno. Ostin i Bolden su vec Zvezdini kosarkasi. Zvezda je ubedljivo najkvalitetnija ekipa od preostalih u ABA ligi. Realno je da osvojimo. Sto se igraca tice, bice veci budzet sledece sezone jer je F4 u Beogradu pa ce se to napasti. To sto je tvoj klub pred gasenjem pa nema nikakve ambicije stvarno nije moj problem, brat Pekmen stavlja katanac na kraju ove sezone. :)

avatar
Wednesday, 29.03.2017
22:39

veliki poznavalac pijacarsko seljacke kosarke na delu ... najbolji klub na svetu po saopstenjima , cifranjima i najavama ...

avatar
Wednesday, 29.03.2017
20:46

Jedan je Radonjic Dejo. Zgazicemo sve. Malo smo ih pustili. Da se tresu kosevi u Zelezniku. Ako me razumete. Jeri u Pijoniru nece moci se igra.

avatar
marco011
Wednesday, 29.03.2017
22:16

Ako vec pricas o tome da se tresu kosevi , nemoj zaboraviti da se nikako ne pljuje protivnicki trener i ne baca mokraca na teren.

avatar
Čeki
Thursday, 30.03.2017
16:03

A ti bi trebalo da se setis da se ne biju svoji igraci.