Radonjić: "Pokušaćemo da budemo konkurentni u Evroligi"

Autor: Beta Beta
utorak 22.09.2015.
15:05
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je tim za ovu sezonu koncepcijski drugačiji u odnosu na prošlosezonski, ali da će pokušati da bude konkurentan u Evroligi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je tim za ovu sezonu koncepcijski drugačiji u odnosu na prošlosezonski, ali da će pokušati da bude konkurentan u Evroligi.

"Posle završene prošle sezone, koja je bila fantastična, ušli smo u prelazni rok sa namerom da napravimo dobar tim koji će moći da igra dobro, da odgovori zadacima, ali i da podnese opterećenje rezulatata iz prošle sezone", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Evroliga je danas u Beogradskoj areni organizovala "Dan za medije", na kojem je predstavljen tim Zvezde za predstojeću sezonu.

"Ovaj tim će biti koncepcijski različit u odnosu na prošlu sezonu. Očigledne su razlike, ali nadam se da to neće uticati na rezultate. Trebaće vremena da vidimo kako će se adaptirati novi igrači na klub. Počinje sezona, izazovi su teški, biće i poraza, ali nadam se da će sezona biti dobra", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je naveo da je tokom priprema u ekipi bilo problema sa povredama i sa izostancima igrača zbog obaveza u reprezentaciji i dodao da još ne može da da jasnu sliku o ekipi s kojom raspolaže.

"Ima mnogo opterećujućih stvari, videćemo kako će se razvijati situacija", dodao je on.

Radonjić je izrazio nadu da će do početka Jadranske lige, 2. oktobra, makar na jednom treningu imati kompletan tim.

"Mislim da će u Jadranskoj ligi biti teže nego prošle sezone, pošto je Cedevita sada mnogo jača. U Evroligi nismo imali sreće u žrebu, dobili smo najtežu grupu, a u međuvremenu su se te ekipe dodatno pojačale. Pokušaćemo da budemo konkurentni, da dobrim igrama pokažemo pravo lice i sigurno ćete videti Zvezdu koja na svakoj utakmici pruža maksimum", naveo je on.

Upitan da li će biti još pojačanja, Radonjić je rekao da "nije najpametnije da se vuku ishitreni potezi".

Radonjić je rekao da nije moguće očekivati najbolji tim na startu sezone i naveo da će klub i stručni štab, ako bude bilo potrebe i u odnosu na situaciju na tržištu, videti da li treba da se dovede neki igrač koji može da pomogne timu.

Zvezda će od 23. do 27. septembra igrati na turniru u Zadru protiv Fenerbahčea, Olimijakosa, Darušafake, Bajerna i Zadra.

Crveno-beli će u predstojećoj sezoni Evrolige igrati u Grupi A sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom iz Minhena i Strazburom. Prvu utakmicu ekipa Dejana Radonjića igra protiv Strazbura u Pioniru 15. oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 22.09.2015
16:45

Bicemo jaki i ove sezone daj Boze da dodje Erceg i da dovedemo onda jos jednom amera koji ce da igra na 2

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 22.09.2015
18:47

Nema nista od Ercega cini mi se da su to potvrdili i iz kluba...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Wednesday, 23.09.2015
18:57

Pa te pozicije pokrivaju Lazic, Tompson, Dangubic i Guduric gde ce odprilike na poziciji 3 najvise igrati Tompson a alternatica ce biti Dangubic koji ce verovatno imati i minuta na poziciji broj 2 dok ce Lazic verovatno manje igrati na 3 a vise na 2 i Guduric ce igrati 2, poziciju broj 2 moze da popuni i Jovic dok bi ja na trojci voleo da vidim i Simanica... Ja ne bi voleo ni da se prenatrpavamo strancima koji bi ugusili nase talentovane igrace... A isto ocekujem da ce ove sezone bolje partije pruziti Rebic, Tejic a narocito racunam na Dangubica i zaista jedva cekam da vidim Simanica u akciji koji ce ove sezone verovatno imati malo minuta ali ga ocekujem od sledece...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 23.09.2015
15:15

Treba nam 2 i 3

avatar
Wednesday, 23.09.2015
10:52

Ne treba na cetvorka vec trojka

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 22.09.2015
20:04

Nije jos nista potvrdjeno