Reprezentativac Srbije potvrdio, od naredne sezone u Zvezdi!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.06.2020.
13:15
Izvor: Sportske.net

Oduševljen što će raditi sa Obradovićem.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda još uvek nije angažovala pojačanja za narednu sezonu, novi trener Saša Obradović analizira situaciju u klubu, prati se i tržište i traže se prava pojačanja, jasno je da Zvezda neće brzati.

Obradović je izjavio i da će računati na nekoliko igrača iz FMP Železnika naredne sezone, a jedan od njih je Aleksa Radanov.

To je reprezentativac Srbije potvrdio i u izjavio za "Nova.rs".

"Zvezda. Pričao sam malo i sa novim trenerom Sašom Obradovićem. Fenomenalno je što ću raditi sa takvim trenerom i unapred se radujem svemu što nas čeka. Znam da ću moći mnogo da naučim i da napredujem", odgovorio je Radanov na pitanje o tome gde će igrati naredne sezone.

Radanov je jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša, prošao je sve omladinske selekcije u Zvezdi, pokušao je u par navrata da se nametne i u prvom timu, ali nije dobijao adekvatnu minutažu, pa je minulog leta vraćen u FMP na "kaljenje".

Odigrao je odličnu sezonu u dresu "Pantera", beležio je 11 poena, 4,1 skok i 2,6 asistencija po meču u ABA ligi, provodio je na parketu oko 26,2 minuta u proseku.

"Košarka je košarka, i Zvezda i FMP igraju ABA ligu, samo što je u Zvezdi viši nivo u pitanju jer imate i Evroligu, a uz to postoji i veći pritisak zbog svega što prati klub. U tome je možda razlika… Nama na terenu nema toliko razlike kao što neko sa strane možda primećuje", pojasnio je 22-godišnji košarkaš zbog čega je viđena velika razlika u njegovim nastupima na Malom Kalemegdanu i u Železniku.

Baner 10

Istakao je da je Sašu Obradovića kroz njegovu igračku karijeru pratio kao dečak.

"Naravno da sam ga pratio i kao klinac. Veliko je ime i kao igrač bio, i sada kao trener. Pratio sam kroz detinjstvo sve njegove igračke poduhvate, kasnije i trenerske uspehe, tako da sam dobro upoznat s tim ko je Saša Obradović", dodao je srpski reprezentativac.

Pričao je i o pauzi zbog pandemije, ali i narednoj sezoni, jer će u ABA ligi biti dva dodatna tima (Borac i Split), pa će takmičarska godina početi ranije.

"Malo sam trenirali, nismo imali mnogo vremena, tek toliko da održimo formu u završetku ove sezone. Pauze iskreno i nema kao takve. Nastavljamo jako da radimo, treba da se spremimo za napornu sezonu koja nas čeka. Ranije će početi nego uobičajeno, dodata su dva tima u ABA ligu, pa će biti i više utakmica. Samim tim nešto ranije kreće i sezona, a i mi s pripremama", izjavio je Aleksa Radanov.

Dakle, Radanov će dobiti novu priliku da se dokaže u Crvenoj zvezdi, dokazao je u dresu FMP-a da ima kvalitet, a kako pokriva pozicije od "keca" do "trojke", mogao bi da bude jako koristan Saši Obradoviću naredne sezone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke