Sale o razlozima poraza - Kampaco, mentalna kočnica, odbrana, nervoza...

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.09.2019.
16:16
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije je podbacila.

EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT
EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT

Povezane vesti

Na Svetskom prvenstvu u Kini naša reprezentacija je ispala u četvrtfinalu od Argentine.

"Podbacili smo na najvažnijoj utakmici na SP. Mnogo se stvari izdešavalo koje su uticale na ovo. Bez obzira na to što smo uspeli da se vratimo u trećoj četvrtini, u ćetvrtoj nismo nastavili u tom ritmu. Zaslužena pobeda Argentine, imali su potpunu kontrolu utakmice. Sjajni su im bili bekovi, pogotovo Kampaco, koji je odigrao neverovatan meč", rekao je Đorđević.

Grešaka je danas bilo mnogo.

"Mnogo smo žurili, mnogo grešili, trebalo je da budemo strpljivi. Da gradimo igru, da bude više dodavanja, izgradenih akcija. Kad sam čuo Bjelicu shvatio sam da su momci ipak osećali veliki pritisak, da je postojala neka mentalna kočnica. On je veliki sportista i ne treba sebe da krivi. Svi smo odgovorni za ovo, ja prvi, ali treba da ostanemo grupa i tim do kraja, kao što smo bili i pre ovog prvenstva", rekao je Đorđević.

Srbija može da se domogne Olimpijskih igara, ali bi trebalo dosta toga da se poklopi, pre svega da Ameri pobede Francuze, a potom da naša reprezentacija bude peta.

"Postoje još dve utakmice, treba što pre da podignemo glavu. Verujem u ovu ekipu, jeste teško sada, ali moramo dalje. Peto mesto možda odlučuje o olimpijskoj vizi i to je jako bitno", rekao je selektor.

Ono što je trebalo da krasi našu reprezentaciju, a to je odbrana, nije funkcionisala.

"Trebalo je da igramo mirno i staloženo, a videlo se mnogo nervoze od početka. Odbrana nam nije bila na nivou, primili smo 94 poena. Oni su ušli u dobar ritam iz otvorenih šuteva. Nismo ih dobro preuzimali, probijali su nas lako, a one njihove trojke u poslednjim sekundama su ih dizale, davale im energiju. Neke naše napadačke odluke bile su ishitrine. Bilo je previše individualnih poteza i pokušaja. Nedostajala nam je mnogo bolja saradnja u napadu", rekao je on.

Sada smo se prisetili i onih koji nisu tu, a to su Dragan Milosavljević i Miloš Teodosić.

"Ne tražim alibi, ali od starta priprema mnogo se stvari izdešavalo, od povreda Tea i Gagija, koji ovakve utakmice znaju jako dobro da igraju. Falila nam je njihova energija. Neki su na pripreme dolazili kasnije, nismo bili na broju, a smatram da su odradene bazične pripreme jako važne da bi se izdržalo na visokom nivou ovakvo takmicenje. Ovo je trenutak koji moramo da prespavamo, da se oporavimo kroz trening, jer imamo još dve utakmice", rekao je Đorđević.

Javnost je bila uz reprezentaciju tokom čitavog prvenstva. Posebno je naglasio zahvalnost Vasi Miciću koji je ostao uz tim.

"Hvala Vasi i javno, skupio je snagu i hrabrost za divljenje. Svaka mu čast, jer mu je užasno teško. I zahvalnost medijima i svim ljudima i navijačima koji nas prate i bodre uvek", završio je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Wednesday, 11.09.2019
10:34

Lako je sad biti pameten alo bre svima svi treba da preuzmu odgovornost i svi ovi igrači selektor da se odazovu na sledeče takmičenje ipak su oni profesionalci igranju u nba ili dobrim evropskim klubov ima oni se znanju več godinama i oni bi trebalo da pobeđuju i da im Tumba na klupi pa nije im valjda Sale kriv što nisu pogodili čisti šut ili izgubljene lopte itd. ali bezveze desilo se nerazumem ljudje odma daj ostavku pa ti pojma nemaš neznam ni ja šta dalje evo Obradovič jedan od najboljih trenera u Evropi pa šta se desilo u Beogradu na evropskom trenutno su bili ovi igrači top ali desio se poraz i nije kraj sveta neko priča te kalinič te lazič pa nedovič kalinič je bio katastrofa na final 4 nedovič jednu odigra nema ga posle pola godine lazič igra obranu i šta dalje u napadu ga nema nigde.

avatar
babaroga
Thursday, 12.09.2019
07:30

I sta se desilo sa Obradivicem posle toga? Inace on bi se sa ovim timom lagano prosetao do po bede na ovom turniru.

avatar
babaroga
Saturday, 14.09.2019
07:37

A ja mislim da ko ne misli tako je ili na tabletama ili nema sve rascisceno u glavi. Sranmota sta se sve dozvoljava na ovom forumu.

avatar
papirnica
Friday, 13.09.2019
16:11

Pa da ti najbolje znaš kao da su ostali invalidi svako je danas pobedljiv desi se slab dan a imali su i smrtni slučaj u ekipi neka pričaju ko šta hoče Miciču naše saučešče nikome nije bilo do smeha kad bi bilo to tako lako najlakše Obradoviča za selektora sad su svi pametni evo naka mu novinarji postave to pitanje dali bi se on sa ovom ekipom lako prošetao do finala odma da ti dam i odgovor to koji tako misli ili je na tabletama ili nema sve rasčiščeno u glavi verovatno ubila ga propuh.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 11.09.2019
08:59

Ne bih da pljujem Djordjevica, nista ne moze da izbrise sjajnu igracku i selektorsku karijeru, donio nam je toliko toga dobrog i ako iko zasluzio je kredit kod nas. Ipak, po mom skromnom misljenju, on je glavni krivac za ovaj veliki neuspjeh. Ne kazem da bi trebalo da ode, ali ako je bar sam svjestan toga, to je vec velika stvar. Vidjelo se protiv Spanije , Djordjevic je sporo reagovao na njihove promjene taktike, sto je uzrokovalo nervozu u ekipi i to da, npr. Jokic ispada smijesan. Naravno, Bogdan je dokaz da se i u takvim okolnostima moze pruziti maksimum, ali ipak je posao selektora da svakog igraca dovede u poziciju da pruzi maksimum. Takodje, mlaka reakcija na Jokicevu glupost pokazuje da i nema bas autoritet kod svih. Toliko sto se mene tice.

avatar
Zoran Krstin
Wednesday, 11.09.2019
08:36

Mislim, da Djordjević ovaj put nije najbolje vodio utakmicu. Bilo je situacija u Q4 kad je trebao ranije uzeti time-out, kada su Argentinci bili u naletu i postigli par koševa za redom. Čuvao je minute odmora za kraj utakmice, ali tada mu više nisu bile od koristi. Igrači isto kao da su od početka utakmice bili u nekom šoku, sigurno i zbog Micićeve situacije.

avatar
Bookmaker81
Wednesday, 11.09.2019
08:22

Mi treba, pre svega, da budemo svesni da nismo imali ni igracki ni trenerski kvalitet za vise od ovoga. Ocekivanja su bila nerealna, a tome su kumovali selektor, svojim izjavama, i mediji, predstavljajuci nas jacom ekipom nego sto jesmo. Mi realno imamo 2 top igraca-Bogdanovic i Jokic. Jedan deo igraca je jedva nivo ABA lige,ako cemo iskreno. Druga stvar, Djordjevic, kao trener, "nema rukopis". To se videlo u sudaru sa svim ozbiljnim ekipama, godinama unazad. Taktika pogresna, poveo je gomilu visokih igraca, a opet se sve svelo na Bogdana. Defanzivno smo bili veliko nista juce. Totalno mlako, bez agresije,dozvolilo se Kampacu da se razmase, da asistira iza ledja, pravi egzibicije. Moze danima da se pise i analizira,ali ko god je realan, mora doci do zakljucka da Djordjevic nije dobar trener i da je odgovornost uglavnom njegova.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 10.09.2019
21:18

Gagi posebno falio, ne verujem sta prica.

avatar
Danilo Vujacic
Tuesday, 10.09.2019
20:29

Кад би се Жељко хтео вратити чудо би направио с овим тимом

avatar
Љотићевац
Tuesday, 10.09.2019
18:14

Ђорђевићу буди човек и дај отказ.Немаш дара за селектора,тренера,ма ни за помоћника,пусти стручне људе да преузму кормило репрезентације,леба ти!

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 10.09.2019
22:20

Sa kakvim timom je stigao do finala EP, to ne bi mogao ni jedan drugi, zato odj..i

avatar
Dorotej
Wednesday, 11.09.2019
23:10

I tamo izgubio, jer se pogubio u finišu utakmice, povukao nerezonske /nerazumne poteze kad su Slovenci igrali/ostali bez Dragića i Dončića.

avatar
Љотићевац
Tuesday, 10.09.2019
18:10

Ђорђевићу,буди човек и напусти кормило репрезентације јер је и врабцима на грани јасно да немаш тренерски ниво,штавише немаш талента за кочинг.Одлази леба ти,молимо те !!!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 10.09.2019
17:30

Pa Argentinci bi od deset izgubili vjerovatno devet tekmi ali ovaj njihov plej je odigrao mec karijere a Skola cudo zabije 12 koseva kad se mec lomi s 40 god To je skoro SF

avatar
boxer
Tuesday, 10.09.2019
17:03

Sta ja rekoh za Jokica? Lol
Da nije igrao bolje bi prosli!

avatar
djan_franko
Tuesday, 10.09.2019
17:01

Mislim da je potrebna sveza krv. Nekim starijim igracima se zahvaliti, i praviti ekipu oko Bogdana i Nikole.
Da li ce menjati selektora ili ne, ko snosi odgovornost to neka rasprave u savezu..

avatar
MilošPB
Tuesday, 10.09.2019
19:59

Прво обећање Ђорђевића је било да неће преузимати и клуб, па порекао. Данас, као и раније, увијено пребацује кривицу на друге: те нису сви дошли на почетак припрема, те повреде... Он је звао 4 центра, он је звао Бирчевића, он је одбио два врхунска играча, он је тврдоглаво форсирао погрешне тактике, он је гурао тврдоглаво Јокића на четворку, никог није упарио са Јокићем за пик ен рол... Ма, има колико хоћеш стручних анализа његових промашаја. Кад екипа изгледа изгубљено на терену, само је један кривац.

avatar
Marko HM
Tuesday, 10.09.2019
16:54

Glavu gore, momci! Hvala vam za sve do sada i od sada. Imate vi puno kredita, nije to lako potrošiti.

avatar
Ivan 921
Tuesday, 10.09.2019
16:53

Tako je majstore ipak si ti za Srbiju dao mnogo i doneo mnogo medalja.Treba podići glavu i uzeti to peto mesto.

avatar
Dorotej
Tuesday, 10.09.2019
16:49

Tebi je vreme da pustiš drugom da vodi reprezentaciju.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 10.09.2019
22:21
avatar
Колатерална Штета
Thursday, 12.09.2019
03:51

Za Milojevića uD fudbalu se slažem. Za košarku, pa i nema nekog drugog rešenja,... A to da Sale svaljuje krivicu na druge, pa vidi, nije tačno koliko i jeste, prvo rekao je da su svi krivi, a najviše on, a kada se vratim u utakmicu, pa ne mogu da verujem koliko su Bjelica, Gudurić i MIcić promašili otvorenih šuteva i lopti pogubili, Marjanović kada je ušao u igru bio je skroz pogubljen, izgledao je na terenu kao igrač koji ne bi moga da igra ni za ABA ligaša, a kamoli NBA: A ako već Sale da ostavku, ima tu trenera koje bi ja radije video nego Milojevića, ali oni ne žele da vode reprezentaciju

avatar
Dorotej
Wednesday, 11.09.2019
23:16

Dejan Milojević, a drugi Milojević za trenera fudbalske reprezentacije. A ti "Štetočino" čitaš li ove bezobrazne izjave "Saleta Nacionale" kako svaljuje krivicu na druge. Čovek ne može da poveruje gde mu je karakter.

avatar
Aleksandar 7
Tuesday, 10.09.2019
16:44

Selektor je mnogo dao ovom narodu...
Jednostano,vreme je za rastanak.
Pokazalo se da Djordjevic prosto ne ume da trgne ekipu kada ne ide.
I sa Litvanijom na evropskom...sa Slovenijom takodje...danas..
Prosto ne ume da igra protiv cvrstih i ostrih ekipa i to je to.
Nedopustivo je da odigramo tri lose utakmice za redom...
Poveli smo cetiri petice a ne koristimo ih...
Ozbiljne faulove napravimo kada vec nema nazad...
Izboriti olimpijske igre i to je to.
Pozeleti dobrodoslicu Kokoskovu...
Analizu ukupnu ce vec strucniji dati...ima tu mnogo toga...
Za mene je apsolutna odgovornost selektora ovaj neuspeh..samar.

avatar
Mijo87lo
Tuesday, 10.09.2019
16:33

Ma ti treba da se povuces lepo. Da zavrsis trenersku karijeru sa reprezentacijom. Ni u jednom klubu se nisi zadrzao kao trener to govori kakav si strucnjak. Jokic neka seta konje. Svaka cast Bogdanovicu, kstali su 0.

avatar
babaroga
Tuesday, 10.09.2019
16:31

Koliko vidim po njemu je sve zafalilo sem selektora. Jedino je on bio na nivou situacije. A najgore od svega je euforija u narodu i nerealna ocekivanja. To je istina, ali kako je doslo do toga? Ko je podgrevao sve te price? Ko onomad izjavi: nek je Bog u pomoci amerima kad se ukrstimo?

avatar
Zeljko Trisic
Tuesday, 10.09.2019
20:28

Sto su nerealna leba ti, ovo je ekstra tim.

avatar
Zeljko Trisic
Tuesday, 10.09.2019
20:35

Svaka cast momcima pa sledeci put da bude bolje. Pa i Zvezda dobije Barselonu u kosarci, desava se. I mi smo izbacili SAD i Spaniju u cetvrtfinalu kad su realno bili jaci od nas, i Zvezda dobila Liverpul, i Turska ispala od Ceha posle senzacije protiv Amerike pa sad nece ici na Olimpijadu, pa smo sa istim Dordjevicem igrali finale Evropskog prvenstva sa sestim timom. Samo glavu gore i samo napred, bice jos prvenstava i izborite olimpiske igre