Slavnić: ''Đorđević još nije dobar trener!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.09.2015.
18:47
Izvor: Sportske.net, index.hr

Naš nekadašnji selektor i proslavljeni reprezentativac Zoran Moka Slavnić ponovo se oglasio u tekstu za hrvatski ''Index'', a ovoga puta jedna od glavnih tema kojima se bavio bio je neuspeh naše reprezentacije u polufinalu Evropskog prvenstva.

BETA/BETAPHOTO/SRDJAN ZIVULOVIC/DS
BETA/BETAPHOTO/SRDJAN ZIVULOVIC/DS

Povezane vesti

Sigurno već znate, popularni Moka je u svom prethodnom tekstu za ''Index'' na eksplicitan način objasnio razlike između reprezentacija Srbije i Hrvatske i zbog čega već decenijama imamo mnogo više uspeha od Hrvata, ali sada je aktuelan neuspeh izabranika Saše Đorđevića u borbi za evropsku medalju.

Zoran Slavnić ne krije da je veoma neprijatno iznenađen porazom našeg nacionalnog tima od Litvanije, čiju je aktuelnu selekciju nazvao ''najgorom u istoriji te zemlje''!

S tim u vezi, on je naglasio i da je Srbija imala ''šetnju'' do polufinala, za razliku od Španaca i Francuza.

''I dalje tvrdim da je ovo najgora Litvanija u istoriji, a mi izgubimo. Sve je to posledica tog kur.evog žreba. Srbija je do sada pobedila samo jednu ozbiljnu reprezentaciju, Španiju, a sve ovo ostalo bilo je smešno. Island, Finska, Češka… ma dajte ljudi, smejurija. Kakve su to reprezentacije?

Španci i Francuzi su imali krvav put do finala, a mi šetnju. Sve nam se otvorilo, no eto, zapeli smo na najgoroj Litvaniji u istoriji. Nije to sad samo moje mišljenje, stvar ukusa, sviđa li ti se više plavuša ili crnka, to je tako'',
objašnjava Slavnić.

Iskren i otvoren kao i uvek, Moka je uputio kritiku i selektoru ''Orlova'' Saši Đorđeviću.

''Trener u košarci je užasno važan, on je možda i najvažniji, Hrvatska trenera godinama nema, a protiv Litve se pokazalo kako ni mi na klupi nemamo iskustvo. Đorđević će vrlo vjerojatno postati dobar trener, trenutno to još nije.

Ako je Đorđević do sada dobivao komplimente, onda je pošteno i reći kako ovo nije bila njegova utakmica'',
istakao je Slavnić, a kao ''kulminaciju haosa'' u našoj ekipi u polufinalu izdvojio je 32. minut i ulazak Dragana Milosavljevića.

''Jednostavno od samog početka nismo imali pravi ritam, a onda, ponavljam, osam minuta prije kraja ulazi potpuno nezagrejan i nespreman Milosavljević. Neka se niko ne naljuti, ali zaista mi nije jasno šta je trener s tim potezom želeo postići. Iskreno, nisu nas Litvanci dobili, dobili smo mi sami sebe'', zaključak je Slavnića, koji ipak ne traži sada ''seču glava'' u našim redovima, a u celoj priči se ''uzgred'' dotakao i Dušana Dude Ivkovića, za čije rezultate na klupi ''Orlova'' takođe nije imao reči hvale.

''Duda Ivković je došao nakon mene i šta je napravio u šest godina? Jedna medalja, a dali su mu na račun prethodnog imidža vreme i poverenje'', tvrdi Moka.

Na kraju je primetio i da ovakva Litvanija nema ni dvojicu boljih igrača u odnosu na selekciju Hrvatske, koja je, eto, završila takmičenje već u osmini finala, a Litvanci će se boriti za medalju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vojo Mirilovic
Monday, 21.09.2015
10:52

MI UVEK UNAPRED SKOCIMO NA PRVO MESTO,TREBA OZBILJNO SHVATITI MOGUCNOSTI,DA SU TUKLI LITVANIJU BILI BI PRVACI OVAKO NIJE LOSE,MARJANOVIC DA JE BIO ,PA LJUDI MI SMO MALA ZEMLJA,GDE JE RUSIJA itd

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 21.09.2015
08:39

Ma Moka mijenja misljenje kao carape...

avatar
Moemilo
Monday, 21.09.2015
08:31

Kad se setim Slavnica i njegovih MOSKITOSA.... ovo sto je Sale uradio je sjajno!!!!!

avatar
MultiMagic
Monday, 21.09.2015
02:07

Jeste ostar, ali je u pravu. Doduse i Italija je, pored Spanije, ozbiljna reprezentacija i dobili smo je pod nekom vrstom pritiska. Djordjevic jeste talentovan ocigledno ali jos nije veliki trener, siguran sam da mu Muta radio ogroman posao. Ipak kao sto i Moka kaze da veruje da ce biti takodje sam siguran u to jer ce sada u Panatinaikosu steci ogromno iskustvo. A naravno da bi rekao da je sjajan trener da smo osvojili zlato jer da se to desilo on bi u pravim trenucima radio prave stvari kao trener. Prosto mu iskustvo fali i to nije nista strasno, nas rezultat je odlican bez obzira na slabe zadnje dve utakmice i mozemo samo jos vise da napredujemo, i sam tim i trener.

avatar
theiberian
Sunday, 20.09.2015
22:58

Da smo osvojili zlato doticni bi izjavio da je Sale sjajan trener, kao da je citao izjave, pa postavio igru po njegovim zamislima.nDa smo pobedili Litvu i izgubili od Spanaca pricao bi isto sto i ovde, s naglaskom da je Litva krs ekipa.. nI naravno sto puta ponavljajuci da je on tu reprezentaciju stvorio, da ih je gurnuo u vatru, da je sve to njegova selekcija.. Negde izmedju redova bi pomenuo i Drazena i njegovu kljucnu ulogu u njegovom kosarkaskom razvoju..

avatar
Sunday, 20.09.2015
22:26

Sreca pa si ti dobar trener! Najlakse biti general poslije bitke! Slavnicu suti i ne brbljaj!

avatar
Marko Krasojevic
Sunday, 20.09.2015
21:02

Sa tobom Slavnicu smo bili i nize od dna! Svaka cast na karijeri ali pitao bih te samo sta bi rekao da smo usli u finale? Sad su svi generali! Nadam se da ovo nije istina sto si rekao... momcima i saletu svaka cast na borbi,izaci ce iz svega ovoga jos jaci! Finale svetskog prosle,polufinale evropskog ove godine... a gde si ti Slavnicu? Pises tamo neku kolumnu za Hrvate! Dovoljno... zelim ti sve najbolje i jos jednom kazem - svaka cast na karijeri,skidam kapu, ali ovo mi je malo smesno...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Sunday, 20.09.2015
20:35

Slavnicu za igracku karijeru svaka cast ali on ne postoji na trenerskoj mapi i njegova trenerska karijera se svodi na pljuvanje drugih trenera koji su u stanju da rade negde za razliku od njega, u svemu ovome ima i neke istine ali sama srz je cista glupost... Da ne psuje toliko verovatno bi mogao da gostuje u nekim kosarkasim emisijama a ovako ne moze ni to...

avatar
mbczv
Sunday, 20.09.2015
20:35

Zamolio bih administratore sajta da tekst koji prenose sa hrvatskih sajtova prepisu na srpskom jeziku! Hvala!

avatar
33
Sunday, 20.09.2015
19:57

Jel ovo neka šala ili... Slavnić??? Kakav bre Slavnić i izjave za hrvatski index.

avatar
Dragan Stjepanovic
Sunday, 20.09.2015
19:54

Imali smo previse tesku grupu, nismo imali opciju da tempirano formu. Dok su druge strane Litvanija nije imala ozb utakmice do one sa Italijom a Francuska do one sa Spanijom. Zreb nam se otvorio u eliminacijama to je istina ali opet se neslazem sa Slavnicevom konstatacijom da smo pobjedjivali samo lose ekipe. Potrosili smo Bjelicu i Tea prerano, Bogdan i Nedovic nisu usli u odgovarajuci ritam i to je to. Nismo imali nikog da pogodi protiv Litvanije neko je morao uzeti na sebe uzeo je Bogdan na nesrecu nije pogadjao. Igraci su nam mladi neki ce tek da dostignu svoj zenit dolaze i neki mladji tako da mozemo biti samo jaci. Svaka cast momcima na borbi i zelji... jednostavno nije islo.

avatar
dushanseelny
Monday, 21.09.2015
00:59

U pravu si skroz, nisam uopste razmisljao na taj nacin ali tako je, ta preforsiranost u grupi nas je prilicno kostala..

avatar
d.j.grljanac
Sunday, 20.09.2015
19:49

Е, сад си се нашо паметан?

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 20.09.2015
19:39

Hahah pa sa tobom smo bili dno Evrope! Ti si nas poslao u kvalifikacije za EP!

avatar
Barça el honor
Sunday, 20.09.2015
19:36

Sta lupa ovaj covek? Nismo pobedili nijednu jaku ekipu osim Spanije? A italija,Turska,Nemacka? Cesi kakvi god da su,oni su ucesnici 1/4 Eura.Od Litvanije smo bolja ekipa,sami sebe smo pobedili.Francuzi su bolji od nas tu nema price.Sad bi svako da bude selektor i svi su generali posle bitke...

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 21.09.2015
19:38

Pa kad pogledas nije tolika razlika izmedju nas i Litvanije, jesmo mi malo bolji ali ima i Litvanija dobre igrace gde se naravno isticu Valancijunas i Maciulis...

avatar
nenad1995
Sunday, 20.09.2015
19:33

Mene samo interesuje dal bi dao ovu izjavu u vezi Djordjevica da smo usli u finale.

avatar
Return оf the King
Sunday, 20.09.2015
19:16

Rece covek koji je bio poslednji u grupi sa Izrealom, Rusijom i Grckom.

avatar
bvgcv
Monday, 21.09.2015
00:24

U grupi od 4 tima sa reprezentacijama koje si naveo 3 su isla dalje,a mi bili zadnji.U grupi od 6 tima sa Spanijom,Nemackom, Italijom,Turskom,Islandom prvi bez poraza.Zakljucak:Djordjevic je vec sada bolji trener od onog koji nas je (na)vodio te 2007-me.

avatar
Return оf the King
Monday, 21.09.2015
14:45

Moka je veliki igrac, ali nula od coveka i nula od trenera.nSale je bio veliki igrac, deluje mi kao veliki covek i mislim da ce biti veliki trener.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 20.09.2015
19:15

Cuti, Slavnicu, svi se secamo i tvojih losih rezultata i tvog obecanja koje NISI ispunio! Najbolje sad da Italija nije ozbiljna reprezentacija. Nije sada ona ni superjaka, ali ne mozes tako da pricas jer nisi bolji! Svako ima svoj cilj i svoju misiju, ti nisi uspeo u svojim, a Sale ima 2 polufinala iza sebe, a i vise od toga jer je na SP stigao cak do srebra!

avatar
Sale NACIONALE
Sunday, 20.09.2015
19:02

Odlicno pamtimo tvoje vodjenje reprezentacije gospodine Slavnicu...

avatar
Don Silvio
Sunday, 20.09.2015
19:46

imas sjajnu sliku, :) imao sam nekad tkav poster iz tempa :D

avatar
Sale NACIONALE
Sunday, 20.09.2015
23:54

Na zalost, ne moze on da udje umesto Teodosica i pogodi 3 i resi utakmicu kao sto je cinio mnogo puta, umesto Teodosica ciji je pogodak za 3 redji nego sedmica na lotu...

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 20.09.2015
19:01
avatar
pjer
Sunday, 20.09.2015
19:14

nemam pojma, cini mi se da ima neke veze sa Zvezdom ...

avatar
brekbaCh
Sunday, 20.09.2015
19:18

Legendarni kosarkas, uzasan trener.