Španski mediji: ''Real je tim sa više života od mačke, Tavaresovih 71 u Beogradu!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.05.2023.
23:52
Izvor: Sportske.net

Uz dosta pohvala za prikazanu igru Madriđana i strepnja zbog povrede Gabrijela Deka.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Real je maltene već bio prežaljen posle dva poraza od Partizana u Madridu, retki su bili oni koji su verovali da bi Madriđani mogli da dobiju obe utakmice u paklenoj atmosferi u Beogradu, ali upravo to se dogodilo.

Real je večeras uspeo da izjednači na 2:2 u pobedama, a ova dva beogradska susreta obeležio je gorostasni centar Madriđana Valter Tavares za koga odbrana Partizana nije imala rešenja.

Španski ''As'' u izveštaju sa utakmice ističe Tavaresa, nazivajući ga kolosom, uz akcenat na njegovu sjajnu statistiku iz ova dva meča. On je, naime, ostvario ukupan indeks 71 u dve beogradske utakmice, od toga je večerašnji indeks 30, uz 15 poena, 7 skokova, 2 blokade, 2 ukradene lopte.

''Nesalomiva duša Madriđana mu je pomogla u misiji - Musini poeni, Dekova borba sa tužnim završetkom zbog povređenog kolena... I odličan početak Hange (15 golova) i još jednom iskustvo, staloženost, liderstvo Serhija Rodrigeza, vizija igre usred 'oluje': 8 poena bez promašaja i 7 asistencija'', piše, između ostalog, ''As''.

U sličnom tonu je i izveštaj tamošnje ''Marke'', koja ističe da je Real zablistao u najtežim trenucima. Po njihovoj oceni, energija Džanana Muse je imala veliki značaj, kao i partije Deka i Tavaresa.

''Osvojeno je pravo da se sanja o Fajnal-foru u Kaunasu. Real je tim sa više života nego mačka'', poručuje ''Marka''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke