Stvari postale ozbiljne - Velikan želi u ABA ligu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.03.2019.
10:10
Izvor: Sportske.net

Više se ne radi o spekulacijama, zvaničnici ABA lige potvrdili su da evropski velikan namerava da se uključi u takmičenje od sledeće sezone.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Ne tako davno kao eksplozija odjeknula je vest da trostruki šampion Evrope razmatra istupanje iz državnog takmičenja i uključivanje u ABA ligu.

Brzo su usledili demanti o kontaktu dve strane, ali sada imamo zvaničnu potvrdu da su predstavnici Olimpijakosa kontaktirali čelnike ABA lige.

Grčki list "Live Sport" preneo je izjavu direktor ABA lige Krešimira Novosela koji je potvrdio da se Olimpijakos raspitivao o uslovima pod kojima bi mogao da se priključi takmičenju.

"Olimpijakos nas je kontaktirao kako bi saznao detalje vezane za učešće u ABA ligi", izjavio je Novosel.

Ovakva izjava u mnogome se razlikuje od one koju je Novosel dao pre mesec dana, u momentu kada je lansirana priča o uključivanju Olimpijakosa u ABA ligu.

Direktor takmičenja tada je izjavio da postoji prostor za tako nešto, ali i da postoje poteškoće zbog kojih bi dodavanje još jednog kluba u ABA ligu zahtevalo mnoge promene.

Olimpijakos se već više od mesec dana nalazi u otvorenom ratu sa Panatinaikosom i to zbog stvari koje su se dogodile u polufinalu grčkog Kupa kada su crveno-beli odbili da izađu na teren u drugom poluvremenu nezadovoljni suđenjem.

Pisalo se o uvođenju stranih sudija u grčku ligu, o tome kako će grčki arbitri bojkotovati takmičenje ako se to desi, a sve bi moglo da bude rešeno istupanjem Olimpijakosa iz šampionata i uključivanjem u ABA ligu u kojoj se od sezone 2015/16 takmiče isključivo klubovi sa prostora bivše Jugoslavije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Thursday, 14.03.2019
18:28

Teško, jedino ako prošire ligu, pa ispadne samo jedan, a uđu 2 iz ABA 2 i Oli. Ali ne verujem.

avatar
ViniciusJR
Thursday, 14.03.2019
12:11

I dobro i nije dobro. Dobro zato sto je evropski velikan, i sigurno da bi ligu podigao na jos veci nivo. A nije dobro zato sto bi vjerovatno neku od ekipa sa ovih prostora izbacio iz takmicenja, bio bi prakticno siguran ucesnik plej ofa, a nekako je Aba postala simbol regionalne kosarke.

avatar
Kico14
Thursday, 14.03.2019
12:04

Nema od toga nista.

avatar
bagra
Thursday, 14.03.2019
11:14

Samo im kazes cao zdravo.