Top 3 partije Nikole Ivanovića u AdmiralBet ABA ligi

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Večeras je postavio lični rekord.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dugo je Nikola Ivanović ove sezone ''vrebao'' pravu priliku posle oporavka od povrede, a ona se ukazala večeras u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije, gde Luka Vildoza i Fakundo Kampaco nisu imali pravo nastupa.

Od prvih sekundi ove utakmice je pokazao ogromnu želju na terenu, ekspresno stigao do 10 poena u Zvezdinoj startnoj seriji 17:0, a na kraju je stigao do ukupno 29 poena, uz indeks 37.

Ovo je definitivno partija karijere Nikole Ivanovića, bar kada se posmatraju statistički podaci i indeks korisnosti.

Njegova karijera u AdmiralBet ABA ligi traje čitavu deceniju, pa smo se večeras podsetili još nekih njegovih izvanrednih partija u ovom takmičenju.

Do večeras, najbolji učinak u AdmiraBet ABA ligi je imao u utakmici između Budućnosti i Solnoka još pre devet godina, dok je branio boje Podgoričana. Budućnost je tu utakmicu dobila sa 86:77, a Ivanović je imao indeks 36, uz 27 poena (4/7 za dva, 5/7 za tri, 4/4 sa linije penala), uz 4 asistencije, 3 skoka i 2 ukradene lopte.

U Top 3 njegovih partija je i ona prošlosezonska u dresu Crvene zvezde protiv Splita, kada je Zvezda u ''Pioniru'' slavila sa ubedljivih 97:61, a Ivanović je ostvario indeks 35, uz 20 poena, 6 asistencija, 6 skokova i 4 ukradene lopte.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke