Valensija izgubila pred duel sa Zvezdom

Autor: Boban Filipović
nedelja 10.12.2017.
21:19
Izvor: Sportske.net

"Studenti" su srušili šampiona Španije i priredili mu treći prvenstveni poraz u sezoni.

EPA-EFE/MANUEL BRUQUE
EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Povezane vesti

"Slepi miševi' su nakon poraza od Makabija u Tel Avivu u 11. kolu Evrolige, doživeli neuspeh i na gostovanju Estudijantesu u Madridu.

"Studenti" su odigrali sjajno u poslednjoj četvrtini, rešili poseldnjih deset minuta igre u svoju korist sa 23:15 i pobedili rezultatom 73:71.

Najveće zasluge za pobedu pripadaju Braunu i Sutonu, koji su ubacili po 15 poena, odličan je bio i Visedo sa 11 poena i 9 skokova, a učinak Aleksandra Cvetkovića u trijumfu je bio šest poena, dva skoka i jedna asistenciaj za 21 minut u igri.

Najzapaženiji u redovima Valensije bio je Tibor Plajs sa 21 poenom i 12 skokova, dvocifreni su bili Erik Grin sa 13 i Fernando San Emeterio sa 11 poena.

'Slepi miševi' će narednu utakmicu igrati protiv Crvene zvezde pred svojom publikom u petak u okviru 12. kola Evrolige. Biće to lepa prilika za crveno-bele da vežu treći trijumf jer je šampion Španije u kontraritmu - dobio je samo jednu od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, i to protiv Andore posle produžetka na svom parketu u prošlom kolu ACB lige. Puleni Pedra Martineza su vezali sedam poraza u Evroligi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke