Vanja Marinković otvorio dušu - Zašto nije podnosio Novicu, kako ga je Dule nervirao, šta je sve istrpeo od navijača i - gde će igrati sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2019.
11:47
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

I zašto je kapitensku traku mogao da okači ''mačku o rep''?

Beta/ABA liga/Mornar
Beta/ABA liga/Mornar

Povezane vesti

Vanja Marinković je u proteklih nekoliko godina svašta preturio preko glave. Bio je i ostao u crno-belom dresu, bez obzira na najteži period koji je ovaj klub prošao posle odlaska Duška Vujoševića, uz tešku finansijsku situaciju i brojne promene trenera.

Iako veoma mlad, u najteže vreme bio je i kapiten Partizana, a da teret za njega bude još veći, navijači često nisu imali razumevanja za njegove oscilacije u igri.

Kako danas gleda na sve to, otkrio je u prazničnom intervjuu ''Večernjim novostima''.

''Potrefilo se da budem jedini igrač koji je preživeo najgore godine u klubu. Svi su dolazili, odlazili, ja sam ostajao. Prosto se osećam kao da je ovo sve 'moje'. Prošao sam i period sa Vujoševićem, Božićem, Džikićem, Nikolićem, Čankom i sada sa Trinkijerijem. Odmogle su mi te promene.

Videćemo da li ću iz svega izaći jači. Meni je stvarno Dule dao sve. Posle njegovog odlaska, ja sam kod Božića dobio tu kapitensku traku, koja je tad mogla da se okači mačku o rep. Nisam ja imao neku fuknciju, nije me to opteretilo, koliko stalne promene na klupi'', objašnjava Marinković.

Iako je veoma zahvalan trofejnom treneru Dušku Vujoševiću za sve što je učinio za njega kada je ulazio u seniorsku konkurenciju, priseća se i trenutaka kada se i nervirao zbog njegove posvećenosti radu.

''Ostao mi je u najlepšem sećanju. Mislim da je savršen trener za mlade igrače, za Partizan... Čujemo se i sada i za mene je on pojam ovog kluba. Težak je, ali znaš da sve to vredi. Iznerviraš se kad te zove u ponoć, a kasnije ukapiraš da sve to ima smisla'', naglašava Marinković.

Slična nerviranja imao je i kada je u pitanju kapiten Novica Veličković, ali sada je sve drugačije.

''Nisam ga podnosio tokom prve sezone, kao i ostali mladi igrači. Ali sada, ne prođe dan da ne idemo na kafu. Moraš u timu da imaš iskusnog igrača, koji će da vuče mlađe, možda ne igrom, ali pojavom i glavom. Uvek je tu za mene, više nismo samo saigrači, već pravi prijatelji'', otkriva Vanja

Nije mu bilo lako i zbog nerazumevanja od strane navijača, priznaje da mu je lakše bilo da igra na gostovanjima nego u ''Pioniru''. Sada sve to, ipak, lakše podnosi.

''Sada se vodim time da svi navijači mogu da pričaju šta hoće, ja ću igrati svoju igru. Kad me hvale, u redu, zahvaljujem, kad me kude, njihova stvar'', naglašava Marinković.

Ono što navijače Partizana najviše interesuje, da li će Vanja igrati i sledeće sezone u Partizanu. Na leto treba da izađe na draft, ali mu je primarni cilj da igra evroligašku košarku. Da li u Partizanu, ako dobije specijalnu pozivnicu, ili...

''Andrea će birati igrače za sledeću sezonu, ja imam ugovor još godinu...'', zagonetan je Marinković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MOE28
Monday, 29.04.2019
12:37

Zasto nije moglo da se napise "Dule mi je pruzio sve" ili "Savrsen je trener za mlade igrace"? I gde ce igrati sledece sezone jer ja u vasem tekstu nigde ne vidim da ste napisali a u naslovu nam dajete do znanja da je rekao to?

avatar
MOE28
Monday, 29.04.2019
12:33

U naslovu najbitnia stavka kako nije podnosio Novicu i kako ga je Dule nervirao a onrekao o njima pozitivne stvari. Zasto uvek mora da se naglasava kao da ima lose misljenje o njima kada je u tekstu drugacije? Ne razumem stvarno...