Veličković: "Poraz boli, ali nemamo prava da se žalimo"

Autor: Beta Beta
nedelja 30.10.2016.
11:03
Izvor: Beta

Košarkaš Partizana Novica Veličković izjavio je da njegov tim ne treba da tuguje posle poraza od Budućnosti i ocenio da ekipa nema prava da se žali na poraz u finišu jer je ove sezone i pobeđivala na sličan način.

Beta/ABAliga/KKPartizan/Ev
Beta/ABAliga/KKPartizan/Ev

Povezane vesti

Podgorički tim je u subotu uveče i Beogradu pobedio Partizan sa 64:61, a meč je rešen u poslednjem minutu. Oba tima su mnogo grešila.

"Poklekli smo na kraju, ušli smo u njihov ritam. Da li mi imamo pravo da se žalimo, jer smo dobili tri-četiri utakmice na ovakav način od početka sezone? Markus (Vilijams) nam je dao onu trojku o tablu uz faul, i Budućnost je zaslužila pobedu. Idemo dalje, nema tugovanja", rekao je Veličković novinarima posle meča.

Crno-beli su loše otvorili meč, brzo ušli u zaostatak ali su uspeli da preokrenu rezultat i da dođu do prednosti koju na kraju nisu sačuvali.

"Trebalo bi da igramo mnogo jače, ne u smislu brzine, već da smo fizički prisutniji na terenu, da nas ima, da te protivnik oseća, da ne daje lagane koševe. Poveli su 14 razlike, a mislim da u tom momentu nismo ni bili svesni koliko je. Vratili smo se, ali to je bila energija, svih pet igrača je bilo u stavu, u nekoj agresivnosti. To treba da bude recept. Težak je poraz kad primiš ovako koš o tablu", rekao je Veličković.

Ovo je bio prvi poraz Partizana u Jadranskoj ligi, a iskusni igrač je istakao da su usponi i padovi normalni za svaku sezonu.

"Nema da razmišljaš o serijama: ako visoko poletiš, uglavnom te dobije neko od koga najmanje očekuješ. Ako posle poraza tuguješ, nećeš dobiti nikog do kraja. Moramo da budemo mentalno jaki. Bole porazi u poslednjim sekundama. Možda i mi dobijemo dole u Podgorici, dobili smo ove sezone do večeras sve neizvesne završnice, nemamo pravo da se žalimo", rekao je Veličković.

Tim je protiv Budućnosti šutirao 3/25 za tri poena.

"Što ja volim da kažem, ući će kad bude trebalo. Ja sam na kraju požurio, hteo sam da iznudim faul. Ući će stvarno, imali smo neke mečeve gde smo vrhunski šutirali i to je košarka. Jednom uđe, jednom ne uđe. Treba samo verovati u šut i u to kad ostaneš sam, nema razmišljanja", rekao je Veličković.

Ljubimac navijača Partizana kazao je da ekipa sada već počinje da se sprema za utakmicu sa Zjelonom Gorom u FIBA Ligi šampiona, kao i da ekipa mora da pobeđuje na svom terenu.

"Jeziv nam je raspored, ako može da se tako kaže. Ali, igraš u Partizanu i svi su protiv tebe maksimalno motivisani, moraš toga da budeš svestan. Dobiti Partizan je velika stvar za sve timove. Gde god idemo, idemo na pobedu, moraš da znaš da u svakom trenutku imaš pritisak na leđima. Dosta igrača ove sezone prolazi tu školu, treba da se opuste", rekao je Veličković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jedan jedini
Sunday, 30.10.2016
12:46

Tacno tako majstore.Mi imamo proracun ni milion.Tako,da svi znamo,da je cilj saniranje dugova.Ova sezona zna se cilj,medju četiri tima u aba i drugi krug u Fiba liga šampiona.Kao što je dogovoreno druge sezone napad na Aba ligu i Evroligu.Ma da kako saznajem druge godine i Fiba Liga Šampiona diže proračun takmičenja.Tako ,da nije loše.UOSTALOM PARTIZAN JE SAMPION EVROPE ZAPISANO ZLATNIM SLOVIMA💪💪💪Samo napred momci i glavu gore

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
13:22

Budzet, ne proracun.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
14:23

Lako je preci na budzet, narocito jer je to strana rec koju i vi upotrebljavate. Bolje da i ne pitam sta znaci LP:-D

avatar
Jedan jedini
Sunday, 30.10.2016
14:07

Tudjina radi svoje,tako da molim bez toga.....svi razumeju na sta mislim lp

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
12:19

Hecer, Ratkovica, Pot- ?, Marinkovic (Jovanovic)- ?, Andric ili Vrabac- jedan mora da ode ili da potpuno bude stavljen u drugi plan kad se pojacamo (Tanaskovic)- Velickovic, Bircevic- ? (Lukovic, Majstorovic). Nikakav Karahodzic, nikakav Koprivica, niko od njih nama ne treba, jednostavno ne razumem zasto nismo doveli na primer tog malog Nikolica koji je u drugom timu Huventuda camio (cekajuci:-D) svoju sansu, sta ce nam toliko igraca koji nicemu ne sluze, nemamo igru!

avatar
Partibrejker
Sunday, 30.10.2016
15:06

Janković iz Mege ode u Olimpiju.Ne verujem da Olimpija mnogo bolje plaća od Nas.A Janković bi bio mnogo bolje rešenje za peticu od Marijanovića,koji to ni nije.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
15:51

P.S. Slazem se da bi Jankovic bolje odigrao na petici od Majstorovica...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 30.10.2016
15:45

Ko mi je kriv sto ne napisem nesto makar posle objasnjavao to. Jankovic je cetvorka, hteo sam i njega da navedem, ali Bircevic nam je dosao medju prvima ako ne i prvi. Majstorovic je nesto izmedju cetvorke i petice, a kako god da okrenes, treba nam 5.