Vratio se pravi Luka Dončić, Bogdanov hod po trnju, Stef Kari nastavio teror!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.01.2021.
08:07
Izvor: Sportske.net

Slovenac dominurao u državnog derbiju, Bogdanović slab, Stef Kari ponovo neverovatan. Adetokumbo držao lekciju...

AP Photo/Jeffrey McWhorter
AP Photo/Jeffrey McWhorter

Povezane vesti

Nakon 62 poena Portlandu, Stef Kari je nastavio sa sjajnim partijama, ovoga puta žrtva je bio Sakramento. Lider Voriorsa je za tri četvrtine ubacio 30 poena, imao po 8 skokova i asistencija. On je tako sa 92 poena u dva meča pokazao da ne treba otpisivati Golden Stejt kome je i povratak Drajmonda Grina doneo novu energiju. Kingsima je posle duplog protiv Hjustona ovo treći poraz u nizu, loše su šutirali, Bjelica je promašio sva četiri šuta iz igre, završio sa dva pogođena bacanja, 3 skoka, 2 asistencije.

Luka Dončić se vratio posle utakmice pauze i odigrao najbolji meč u sezoni. Slovenac je rasturio Hjuston sa 33 poena, 16 skokova, 11 asistencija, Hardevej Džunior dodao 30 poena, sjajna poslednja četvrtina Mavsa, Hjuston nije imao odgovor. Hardevej je sasuo rafal od osam trojki, na drugoj strani Vud 23, Harden 21 poen. Hjuston je dao samo 11 trojki iz 40 pokušaja, kada igraju tako, nisu konkurentni. Marjanović nije dobio priliku...

Aron Gordon se raspucao, Orlando je ubacio 15 trojki i prekinuo mini niz poraza, žrtva su bili Kavsi. Treću četvrtinu je Medžik dobio sa 20 razlike i tu je prelomio utakmicu u kojoj je Vučević ubacio 23 poena, imao 8 skokova.

Filadelfija nije imala problem protiv Šarlota, 14 poena, 11 skokova Embida, 22 je postigao odlični Tobijas Haris, a Hornetsi su se valjda navikli, izgubili su 13. meč zaredom protiv Siksersa. Poslednji put tim iz Severne Karoline je slavio protiv Filadelfije pre više od četiri godine.

Majami je bio prejak za Tander, serija 20:0 posle poluvremena je razrešila dilemu. Posle dužeg vremena videli smo najbolju verziju Kelija Olinjika, ubacio je pet trojki, ukupno 19 poena, Adebajo je postigao jedan više, Batler jedan manje. Dragić 7 poena, isto toliko asistencija, kod Oklahome nije bilo našeg Pokuševskog.

Ostin Rivers je srušio Atlantu, dao je ključnu trojku u finišu, Nikse je do pobede vodio Džulijus Rendl sa 28 poena i 17 skokova. Niksi su iznenađenje završili su turneju sa tri pobede u četiri meča, imaju skor 4-3 pod novim koučom Tibodom, što je najbolji start od 2012. Tada su dobili šest od prvih sedam mečeva, to je i poslednja godina u kojoj je Njujork imao pozitivan skor. Kod Atlante, Bogdanović samo jednu trojku, doduše tri puta je šutnuo, igrao tek 18 minuta, i dalje traži svoje mesto u novom timu.

Džejson Tejtum je sasuo rafal od 40 poena, Toronto nemoćan protiv Bostona, koji je šutirao oko 49% i imao 26 razlike u nastavku. Adetokumbo je sa 43 poena razbio Pistonse pa je Milvoki prvi put iznad 50% ove sezone. Janis je bio nezaustavljiv u prvom poluvremenu, dao 30 koševa u prve dve četvrtine. Pistonsi koji imaju skor 1-6 su bili bez Grifina i Džoša Džeksona, jednom su se spustili na jednocifrenu razliku u poslednjem periodu i to je bilo sve.

Malkolm Brogdon bivši igrač Baksa je bio ključ za pobedu Indijane nad Pelikansima. Završio je sa 21 poenom, 11 asistencija, ali je pogodio dve sekunde pre kraja produžetka i prelomio. Pejsersi su se vratili sa -6 u poslednjih 20 sekundi regularnog dela, Oladipo je pogodio, ukrao loptu Lonzu Bolu i spasio svoj tim, on i Majls Tarner su sa dve trojke doneli produžetak. Kod Pelikansa u gorkom porazu, kada su već namirisali trujumf, Ingram 31 poen, Zajon je ubacio 24, plus 10 skokova.

Orlando - Klivlend 103:83
Filadelfija - Šarlot 118:101
Atlanta - Njujork 108:113
Majami - Oklahoma 118:90
Toronto - Boston 114:126
Hjuston - Dalas 100:113
Milvoki - Detroit 125:115
Nju Orleans - Indijana 116:118 pr.
Golden Stewjt - Sakramento 137:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke