VTB - CSKA rutinski, Šved sprečio senzaciju

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.10.2017.
20:32
Izvor: Sportske.net

Ruski predstavnici u Evroligi odigrali su u ponedeljak uveče svoje mečeve u regionalnoj VTB ligi i upisali očekivane pobede.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Aktuelni šampion regionalne VTB lige vezao je petu uzastopnu pobedu na startu nove sezone, pošto je večeras na domaćem terenu lako izašao na kraj sa ekipom VEF Rige.

Moskovski CSKA slavio je rezultatom 94:69 (24:23, 26:17, 24:13, 20:16) i tako zadržao maksimalan učinak u VTB ligi posle pet odigranih utakmica.


Gosti su u prvoj četvrtini uspeli da održe rezultatski egal, ali ih je u nastavku "slomio" Leo Vesterman koji je za četvrtinu postigao 10 poena i odveo CSKA na 10 poena prednosti posle 20 minuta igre.

U nastavku je ekipa Dimitrisa Itudisa nastavila u istom ritmu tako da se više nije postavljalo pitanje ko će na kraju slaviti pobedu.

Utakmica sa VEF Rigom bila je dvestota za Vitalija Fridzona koji je jubilej uveličao pobedom u kojoj je postigao 10 poena. Dvocifreni su u redovima pobedničke ekipe bili Kori Higins (17 pts), Vil Klajburn (13 pts, 5 as), Leo Vesterman (10 pts) i Andrej Voroncevič (10 pts).


Narednu utakmicu u VTB ligi ekipa CSKA iz Moskve odigraće 6. novembra protiv najvećeg konkurenta u borbi za titulu, ekipe Himskija koja je večeras bila na rubu poraza.

Senzaciju u Podmoskovlju sprečio je najbolji košarkaš Himkija Aleksej Šved koji je poenima na dve sekunde pre kraja doneo trijumf svom timu.

Himki je u svom četvrtom meču u VTB ligi savladao Astanu rezultatom 72:71 (26:17, 12:19, 11:13, 23:22) i tako zadržao maksimalan učinak.

Gosti su bili nadomak senzacije ali im je na dve sekunde pre kraja presudio Aleksej Šved  koji je večeras upisao svoj stoti meč u VTB ligi.

Upravo je junak utakmice bio i najefikasniji na terenu sa 24 poena i 6 asistencija, a pratili su ga Džejms Anderson (11 pts) i Tomas Robinson (8 pts, 6 sk).

Stefan Marković nije bio u elementu, utakmicu je završio sa 6 postignutih poena, 2 skoka i jednom asistencijom, dok je bivši član Crvene zvezde mt:s Čarls Dženkins postigao 10 poena i pritom zabeležio po dva skoka i asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke